Online workshops voor leidinggeven in coronatijd Zo ondersteun jij effectief je team!

Het afgelopen jaar is er ontzettend veel van medewerkers in de zorg gevraagd. En hoewel het vaccineren inmiddels is begonnen, is het einde van deze druk nog niet helemaal in zicht. Welke bijdrage kun jij als leidinggevende leveren aan de ondersteuning van je team, zodat iedereen blijft volhouden? We bieden je graag praktische tools in de vorm van korte online workshops, zodat jij effectief kunt inzetten op uitval-preventie, coaching, leidinggeven op afstand en meer!

Effectieve 1-op-1 Coaching

16 februari 2021, 9.00-12.00 uur

De coronacrisis maakt, zeker in de zorg, dat de werkdruk nog hoger is dan normaal en dat er enorm veel flexibiliteit van medewerkers wordt gevraagd. Ook leidt deze periode bij velen tot angsten en onzekerheden. Juist in deze tijd is het daarom van belang dat medewerkers hun verhaal kunnen vertellen en in gesprek blijven over persoonlijke ontwikkeldoelen. Hoe kun jij je medewerkers op een coachende wijze ondersteunen en vooruit helpen?

Meld je hier aan

Effectief communiceren met DISC

18 februari 2021, 9.00-12.00 uur

In tijden van hoge werkdruk wordt communicatie nog belangrijker: het is de basis van effectieve samenwerking. Goede communicatie begint bij inzicht in de gedrags- en communicatiepatronen van jezelf en die van anderen. In deze workshop krijg je dit inzicht en krijg je de handvatten aangereikt om jouw communicatiestijl te versterken en nog beter aan te sluiten bij de stijl van de ander. Zo leer je jouw boodschap duidelijker en overtuigender over te brengen.

Meld je hier aan

Digivaardigheden vergroten

4 maart 2021, 9.00-12.00 uur

De werkdruk in de zorg ligt hoog. Met de coronacrisis is hier nog een schep bovenop gekomen. Juist dan is het van belang om kritisch te kijken naar werkzaamheden die onnodig veel tijd kosten. Algemeen bekend is dat administratieve lasten voor een groot deel bijdragen aan de ervaren werkdruk in de zorg. Digitalisering kan deze administratieve lasten flink verminderen én tegelijkertijd de zorg verbeteren. Effectieve inzet van digitale middelen start bij de digitale vaardigheden (digivaardigheden) van medewerkers. Hoe staat het op dit gebied van jouw collega’s? Hoe krijg je hier meer inzicht in en welke stappen neem je in het vergroten van digitale vaardigheden?

Meld je hier aan

Tools voor leidinggeven op afstand

4 maart 2021, 13.00-16.00 uur

We bevinden ons in een situatie waarin we minder direct contact met elkaar (kunnen) hebben. Niet alleen maakt dit de samenwerking en communicatie ingewikkelder, ook zien we minder goed hoe het met elkaar gaat. Hoe geef jij, ondanks deze barrières, effectief vorm aan je rol van leidinggevende? Hoe voorkom jij dat je je medewerkers uit het oog verliest? Maar ook: welke kansen biedt deze tijd ons? Wat wil je blijven vasthouden? Tijdens deze workshop krijg je hiervoor verschillende tools en energizers aangereikt.

Meld je hier aan

Omgaan met Stress: tools voor uitval-preventie

8 maart 2021, 13.00-16.00 uur

In tijden van corona moeten we allemaal anders werken. En al die veranderingen kunnen wel eens een negatieve invloed hebben op je werkplezier en zelfs stress opleveren. Dit kan uiteindelijk weer tot uitval van medewerkers leiden. Alles wat we met elkaar willen voorkomen natuurlijk! In deze workshop krijg je daarom als leidinggevende de tools aangereikt om je medewerkers te ondersteunen bij het behouden van een gezonde balans. 

Meld je hier aan