Zomerworkshops voor de zorg Met Q-Academie de zomer door!

Zomerworkshops voor de zorg

De zomer is officieel begonnen en dat betekent dat het tijd is voor de Zomerworkshops! Hét seizoen om - onder het genot van een verfrissend ijsje - stil te staan bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Welke Zomerworkshop(s) volg jij deze zomer? Dit zijn workshops van een halve dag (tegen een zomers tarief) waarin jij jouw kennis en vaardigheden snel verdiept en aanscherpt en je weer nieuwe inspiratie hebt voor het najaar. Schrijf je snel in, want vol is vol!
 

Wetgeving en financiering: het overzicht voor jouw sector

Is de bekostigingssystematiek van jouw zorgsector (langdurige zorg, ziekenhuiszorg of GGZ) nieuw voor jou en ben je op zoek naar een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving, financieringsvormen en aanverwante ontwikkelingen? Volg dan een van deze workshops:

Flitsaudits: snel en gericht intern auditen

Wil je snel inzicht in de status van een specifiek onderdeel binnen een risicovol thema in jouw zorgorganisatie? Dan is de flitsaudit een passende en laagdrempelige aanvulling op het auditsysteem. De bevindingen uit een flitsaudit zijn direct inzichtelijk en kunnen meteen worden omgezet in verbeterpunten.

Effectief rapporteren van auditgesprekken

Een auditrapport met concrete verbetervoorstellen is begrijpelijk voor de ontvanger en vormt de basis om verbeteringen te realiseren. Kort, bondig, concreet én volledig rapporteren blijkt in de praktijk niet makkelijk te zijn. In deze workshop leer je hoe je doeltreffend en concreet bevindingen uit jouw auditgesprek rapporteert.

Methodiek voor risicobeheersing bij e-health

Kun je voorkomen dat de batterij van de personenalarmering van een cliënt leeg is op het moment dat hij of zij valt? En wat als de slimme medicatiedispenser kapot is, zonder dat de patiënt zich hiervan bewust is? De inzet van e-health brengt nieuwe risico’s met zich mee. Maak kennis met de prospectieve risico-inventarisatie (PRI): dé methodiek voor het identificeren, analyseren, beoordelen en voorál beheersen van deze risico’s.

Succesvol aan de slag met e-health

Ben jij enthousiast over digitalisering binnen jouw zorgorganisatie, maar komen de ideeën in de praktijk maar beperkt van de grond? Vraag je jezelf af wat deze innovatie precies in de weg staat? In deze workshop benaderen we het implementeren van e-health als verandertraject. Op een leuke, praktische en interactieve manier maak je kennis met de succesfactoren en barrières die bij jouw organisatie spelen en ga je naar huis met nieuwe oplossingsrichtingen én inspiratie.

Meer handigheid met stuurinformatie: grip en sturing

Wil je meer inzicht en invloed hebben op de stand van zaken binnen jouw team of afdeling? Heb je data en informatie tot jouw beschikking, maar weet je niet hoe je deze gegevens moet interpreteren? Om jouw doelen te realiseren, is sturing op basis van behaalde resultaten noodzakelijk. Hoe pak je dit slim aan?

Persoonlijke effectiviteit

Wil jij in de zomer werken aan je gespreksvaardigheden en ben je benieuwd hoe je medewerkers, van alle generaties, motiveert en activeert? Volg dan een of meer van de Zomerworkshops op het gebied van persoonlijke effectiviteit:

Op maat gemaakte training of workshop voor jouw team

Heb je een groep deelnemers voor een zomertraining? Of voor een andere training? Wij verzorgen onze trainingen ook incompany, online of op locatie. En we kunnen het programma ook op maat maken naar jullie wens. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.