Zomerworkshops voor de zorg Met Q-Academie de zomer door!

Zomerworkshops voor de zorg

De zomer staat voor de deur en daarmee ook ons zomeraanbod van (korte) workshops en trainingen. Nu de rust terugkeert kun je tijd voor jezelf nemen en stilstaan bij je eigen ontwikkeling. Deze trainingen kunnen net dat stukje verdieping of verbreding geven waar jij naar op zoek bent.

Wet- en regelgeving voor jouw zorgdomein

Wil je graag een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving, financieringsstromen en aanverwante ontwikkelingen binnen jouw zorgdomein? Tijdens deze workshops gaan we hier uitgebreid op in. Daarnaast bespreken we de consequenties hiervan voor jouw organisatie, afdeling en werkzaamheden. Aan het einde van de ochtend heb je een helder overzicht!

Werken met data in Excel: van beginner tot gevorderde

Informatieverwerking in de zorg wordt steeds belangrijker. Data verwerken, analyseren en inzichtelijk maken, vereist kennis en kunde. Toegepaste kennis van Excel is hierbij cruciaal. Met Excel kun je snel en eenvoudig data ordenen, analyseren, beoordelen en visualiseren. Tijdens de Exceltrainingen werk je op jouw eigen niveau en leer je de vele mogelijkheden kennen, om vervolgens deze kennis direct toe te passen in de praktijk. Schrijf je snel in!

Effectief communiceren met data

Hoe simpel het ook klinkt, maar hoe lastig het in de praktijk blijft: ‘even’ een grafiek gebruiken om je boodschap of standpunt te ondersteunen. Wil jij in een halve dag de belangrijkste handvatten krijgen om effectief visueel te communiceren met gegevens? Schrijf je dan in voor deze online training: 

De basis van DBC’s in één dag

Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. Wil je leren hoe de DBC-systematiek werkt? En daardoor meer inzicht krijgen in de gevolgen van DBC’s voor jouw werkzaamheden én de organisatie? Meld je dan aan voor de online Stoomcursus DBC’s. Na afloop kun je direct aan de slag met DBC’s in de praktijk.

Medische terminologie voor niet-medische medewerkers

Heb je geen grondige kennis van de medische terminologie nodig, maar wil je wel jouw collega’s of klanten goed kunnen begrijpen? Deze compacte workshop is speciaal ontwikkeld voor hen die in het dagelijks werk te maken hebben met medische termen, bijvoorbeeld door het werken met DBC’s. Na afloop kun je de medische termen beter lezen, uitspreken en documenten beter begrijpen. 

Flitsaudits: Dé toevoeging voor jouw auditsysteem 

Wil je snel inzicht in de status van een specifiek onderdeel van een risicovol thema binnen jouw organisatie? Dan is de flitsaudit juist nu een passende en laagdrempelige aanvulling op het auditsysteem. De bevindingen uit een flitsaudit zijn direct inzichtelijk en kunnen meteen worden omgezet in verbeterpunten. In een halve dag leer je wat de meerwaarde van de flitsaudit is, hoe je deze inzet en wat er bij de organisatie komt kijken.

Audits doeltreffend rapporteren

Een auditrapport is idealiter bondig, concreet, volledig en begrijpelijk voor de ontvanger. In de praktijk hebben veel auditoren hier nog weleens moeite mee. In deze praktische workshop leer je in één ochtend hoe je doeltreffend en concreet de bevindingen uit jouw auditgesprek rapporteert. Waardoor men direct aan de slag kan met jouw rapport!

Nieuwe visie op kwaliteit van zorg

De nieuwe visie op kwaliteit, wat betekent dit voor jouw organisatie? Tijdens deze masterclass gaan we uitgebreid in op het gedachtegoed en op de verschillende elementen van deze benadering. Na afloop heb je inzicht in hoe de elementen uit deze visie voor jouw organisatie van meerwaarde kunnen zijn. Meer weten over dit nieuwe gedachtegoed?

Op maat gemaakte training of workshop voor jouw team

Heb je een groep deelnemers voor een zomertraining? Of voor een andere training? Wij verzorgen onze trainingen ook incompany, online of op locatie. En we kunnen het programma ook op maat maken naar jullie wens. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.