-
Serious game HartslagGameIncompanyMeer info
Het Hartslag Medisch Centrum: een ziekenhuis dat kampt met alle uitdagingen die voor Nederlandse ziekenhuizen aan de orde van de dag zijn. Zoals het optimaliseren van het primair proces, grip krijgen op administratieve processen en proactief omgaan met stakeholders. Het is niet eenvoudig om dit alles in samenhang te zien. Welke consequenties heeft de ene factor of beslissing voor de andere?
-
Stoomcursus DBBC’s Forensische zorgTrainingIncompanyMeer info
In de Forensische zorg (FZ) is, net als in de GGZ, prestatiebekostiging ingevoerd voor behandeling. Dit met als doel een sluitende zorgketen te realiseren voor patiënten met een psychische of psychiatrische stoornis. Het ministerie van Justitie en Veiligheid betaalt dus voor de daadwerkelijk geleverde zorgprestatie, er wordt niet meer automatisch geld verstrekt. Een goede bekostigingsgrondslag en bronregistratie zijn nu de basis voor financiering, waarbij kennis van Diagnose Behandeling en Beveiliging Combinaties (DBBC’s) onmisbaar is. Weet jij wat je moet vastleggen? Waar de knelpunten en risico’s zitten? En waar je op moet letten?
-
Teamontwikkeling: jouw team naar meer zelfstandigheidTrainingIncompanyMeer info
In het zorglandschap is de rol van jou als leidinggevende veranderd. De meewerkende teamleider heeft meer bedrijfsmatige taken gekregen en is minder op de werkvloer te vinden. Ook zijn er minder leidinggevenden binnen een zorgorganisatie. Gevolg is dat we meer van teams en hun zelfstandigheid vragen. Wat is jouw rol hierin en hoe geef je dit vorm?
-
Themagericht auditenTrainingIncompanyMeer info
Heb je na een tijd procesgericht auditen behoefte aan een breder perspectief? Dan is themagericht auditen een logische vervolgstap! Dit maakt het mogelijk om over procesmuren heen te kijken.
-
TimemanagementTrainingIncompanyMeer info
In de zorgsector is de werkdruk het grootst. Dat leidt tot de hoogste percentages ziekteverzuim. Zo wordt 50% van het verzuim zelfs veroorzaakt door die te hoge werkdruk.
-
Trainen met een trainingsacteurTrainingIncompanyMeer info
Oefening, toepassing op de praktijk en een realistische setting zijn essentieel bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en het realiseren van gedragsverandering. Trainen met een trainingsacteur helpt bij het bereiken van je doelen.
-
Vaardigheden voor de intervisiebegeleider in de zorgTrainingIncompanyMeer info
Leren van elkaar is een belangrijke voorwaarde om continu te verbeteren in de zorg. Intervisie is één van de manieren om open kennis en ervaringen met elkaar te delen binnen of tussen afdelingen. Wat is jouw rol als intervisiebegeleider? Wat komt er kijken bij het organiseren van een intervisie? Welke intervisiemethoden zijn er en met welk doel zet je deze in? Dat leer je tijdens de training Vaardigheden voor de intervisiebegeleider in de zorg.
-
Vakgroep-specifieke DBC-trainingenTrainingIncompanyMeer info
Sinds de invoering van de DBC's registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van de DBC-systematiek zijn groot! Wat betekenen DBC's voor jouw vakgroep en voor de registratie werkzaamheden die je uitvoert voor jouw specialisme? En hoe houdt je als vakgroep grip op de registratie?
-
Value-Based Health CareIntroductietrainingIncompanyMeer info
Hoe centraal staat de patiënt in de Nederlandse gezondheidszorg? En in hoeverre sturen wij hierop? Value-Based Health Care (VBHC) is een populair onderwerp geworden. VBHC richt zich op maximale waarde van zorg voor de patiënt, dus de beste zorguitkomsten tegen de laagste kosten. VBHC vraagt om een fundamentele nieuwe strategie, gericht op het herinrichten van de organisatie van de zorg: het meten van de uitkomsten van zorg en het belonen van de prestatie.
-
Verdiepingstraining interne auditsVerdiepingstrainingIncompanyMeer info
Als interne auditor lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsverbeteringen binnen je organisatie. Daarom is het van groot belang een interne audit goed uit te voeren. In de praktijk blijkt dat het uitvoeren van audits veel tijd kost. Het werk zit vooral in de voorbereiding en de rapportage van audits. Hoe doe je dit zo praktisch mogelijk? Hoe stel je de juiste vragen om tot relevante bevindingen te komen?