Alle opleidingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema
 • (Online) Post bachelor opleiding Consulent Wmo, Wlz en Jeugdwet
  Opleiding
  Start 26-01-2021

  Het werkveld van de Consulent Wmo, Wlz en Jeugdwet verandert snel en ingrijpend en de eisen die aan jou als professional worden gesteld, zijn hoog. Van jou worden een professionele houding, inhoudelijke kennis en effectieve gespreksvaardigheden verwacht. De indicerende gesprekken zijn voor een belangrijk deel bepalend voor het realiseren van het juiste plan.

  Meer info
 • (Advies)vaardigheden voor de zorgadministratie
  Training
  Start 11-02-2021

  Registratie en declaratie van geleverde zorg moet juist, tijdig en volledig zijn. Aan jou als adviseur Zorgadministratie de uitdaging om dit binnen de organisatie vorm te geven. Het betrekken van de werkvloer is hierbij essentieel. Maar hoe neem je je collega’s hierin mee? En hoe zorg je ervoor dat zij ook het belang van een correcte bronregistratie onderstrepen en gemotiveerd zijn om samen met jou structurele verbeteringen door te voeren?

  Meer info
 • Online workshop Effectieve 1-op-1 Coaching
  Workshop
  16-02-2021

  De coronacrisis maakt, zeker in de zorg, dat de werkdruk nog hoger is dan normaal en dat er enorm veel flexibiliteit van medewerkers wordt gevraagd. Ook leidt deze periode bij velen tot angsten en onzekerheden. Juist in deze tijd is het daarom van belang dat medewerkers hun verhaal kunnen vertellen en in gesprek blijven over persoonlijke ontwikkeldoelen. Hoe kun jij je medewerkers op een coachende wijze ondersteunen en vooruit helpen?

  Meer info
 • Online workshop Effectief communiceren met DISC
  Workshop
  18-02-2021

  In tijden van hoge werkdruk wordt communicatie nog belangrijker: het is de basis van effectieve samenwerking. Goede communicatie begint bij inzicht in de gedrags- en communicatiepatronen van jezelf en die van anderen. In deze workshop krijg je dit inzicht en krijg je de handvatten aangereikt om jouw communicatiestijl te versterken en nog beter aan te sluiten bij de stijl van de ander. Zo leer je jouw boodschap duidelijker en overtuigender over te brengen.

  Meer info
 • Online workshop Digivaardigheden vergroten
  Workshop
  04-03-2021

  De werkdruk in de zorg ligt hoog. Met de coronacrisis is hier nog een schep bovenop gekomen. Juist dan is het van belang om kritisch te kijken naar werkzaamheden die onnodig veel tijd kosten. Algemeen bekend is dat administratieve lasten voor een groot deel bijdragen aan de ervaren werkdruk in de zorg. Digitalisering kan deze administratieve lasten flink verminderen én tegelijkertijd de zorg verbeteren.  Tegelijkertijd wordt medewerkers ook gevraagd meer online te werken. Effectieve inzet van digitale middelen start bij de digitale vaardigheden (digivaardigheden) van medewerkers. Hoe staat het op dit gebied van jouw collega’s? Hoe krijg je hier meer inzicht in en welke stappen neem je in het vergroten van digitale vaardigheden?

  Meer info
 • Online workshop Tools voor leidinggeven op afstand
  Workshop
  04-03-2021

  We bevinden ons in een situatie waarin we minder direct contact met elkaar (kunnen) hebben. Niet alleen maakt dit de samenwerking en communicatie ingewikkelder, ook zien we minder goed hoe het met elkaar gaat. Hoe geef jij, ondanks deze barrières, effectief vorm aan je rol van leidinggevende? Hoe voorkom jij dat je je medewerkers uit het oog verliest? Maar ook: welke kansen biedt deze tijd ons? Wat wil je blijven vasthouden? Tijdens deze workshop krijg je hiervoor verschillende tools en energizers aangereikt.

  Meer info
 • Workshop Medische Terminologie
  Workshop
  04-03-2021

  Heb je geen grondige kennis van de medische terminologie nodig, maar wil je wel jouw collega’s of klanten goed kunnen begrijpen? Volg dan deze compacte hoogrendementsworkshop, die speciaal ontwikkeld is voor hen die in het dagelijks werk te maken hebben met medische termen, bijvoorbeeld door het werken met DBC’s. Na afloop kun je de medische termen beter lezen en uitspreken en documenten beter begrijpen. Je bent een sterkere gesprekspartner in gesprekken waarin medische termen worden gebruikt.

  Meer info
 • Online workshop Omgaan met Stress
  Workshop
  08-03-2021

  In tijden van corona moeten we allemaal anders werken. En al die veranderingen kunnen wel eens een negatieve invloed hebben op je werkplezier en zelfs stress opleveren. Dit kan uiteindelijk weer tot uitval van medewerkers leiden. Alles wat we met elkaar willen voorkomen natuurlijk! In deze workshop krijg je daarom als leidinggevende de tools aangereikt om je medewerkers te ondersteunen bij het behouden van een gezonde balans. 

  Meer info
 • (online) Vaardigheden voor de kwaliteitsadviseur
  Training
  Start 25-03-2021

  Kwaliteit zit niet in systemen en regels, maar in talentvolle en professionele medewerkers en in de directe relatie met de cliënt. Hoe zorg ik er als kwaliteitsadviseur voor dat medewerkers zich hier bewust van zijn en kwaliteit op de agenda zetten? En op welke manier kan ik mijn organisatie hierin meenemen? Dit zijn vragen waar je je als kwaliteitsadviseur mee bezighoudt bij jouw inspanningen om kwaliteit meer te beleggen bij het primair proces. In deze training ga je aan de slag met de vaardigheden die nodig zijn om jouw doelen te bereiken.

  Meer info
 • Innovatiemanagement in de zorg
  Training
  Nog niet bekend

  Zie jij ook overal mogelijkheden om de inrichting en uitvoering van de zorg verder te verbeteren? Zit je vol met vernieuwende ideeën, maar weet je niet hoe je deze daadwerkelijk van de grond kunt krijgen? Innovaties, van klein tot groot, zijn essentieel om kwalitatieve, betaalbare en doelmatige zorg te realiseren. Met de juiste handvatten kun je jouw plannen tot een duurzaam succes in de praktijk maken.

  Meer info