Jouw auditsysteem aanvullen met de tracermethodiek

Jouw auditsysteem aanvullen met de tracermethodiek

Wil jouw organisatie de focus van de interne audits meer leggen op het primair proces? Dat kan met de tracermethodiek! Een groot verschil met andere auditmethodieken is dat bij een patiënttracer het logistieke pad van de patiënt of cliënt de rode draad van de audit vormt. Indien mogelijk spreken de auditoren ook met de (familie van de) patiënt. Bij een systeemtracer is de audit gericht op een systeem, proces of onderwerp.

 • Om daadwerkelijk inzicht te krijgen in de praktijk gaan auditoren zonder afspraak op pad en spreken ze met de medewerkers die bij de zorg van de betreffende patiënt(en) betrokken zijn geweest. In de accreditatieprocessen van het NIAZ en JCI speelt de tracermethodiek een belangrijke rol in het toetsen van afspraken en normelementen. Maar ook los van deze keurmerken is de tracermethodiek een goede aanvulling op het auditsysteem. Wat betekent de implementatie van de tracermethodiek voor jou als coördinator van de interne audits? Download links onze folder.

 • Na de training weet je wat er als kwaliteitsmanager/-adviseur van je verwacht wordt en ben je in staat om succesvol en effectief jouw huidige interne auditsysteem aan te vullen met de tracermethodiek.

 • Aan bod komt:

  • Wat houdt de Tracer Activity methode in?
  • Wat zijn de belangrijkste stappen in deze methodiek?
  • Hoe vul je jouw huidige auditsysteem aan met de tracermethodiek?
  • Wat betekent dit voor de organisatie van uw audits: Wie voert de tracers uit? Welke vaardigheden zijn noodzakelijk om tracers uit te voeren? Wat zijn belangrijke randvoorwaarden?
  • Jouw rol als coördinator interne audits: aanjagen en opvolgen.
  • Communicatiemiddelen die je kan inzetten om draagvlak voor audits te vergroten.
 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Kwaliteitsmanagers/-adviseurs in de zorgsector. Ben je intern auditor en geïnteresseerd in de tracermethodiek? Dan is de training ‘Audits volgens de tracermethodiek’ geschikt voor jou.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor je?