Serious game Hartslag

Serious game Hartslag

Het Hartslag Medisch Centrum: een ziekenhuis dat kampt met alle uitdagingen die voor Nederlandse ziekenhuizen aan de orde van de dag zijn. Zoals het optimaliseren van het primair proces, grip krijgen op administratieve processen en proactief omgaan met stakeholders. Het is niet eenvoudig om dit alles in samenhang te zien. Welke consequenties heeft de ene factor of beslissing voor de andere?

 • ‘Leren door te ervaren’, dat is het uitgangspunt bij serious gaming. Door een organisatie of systeem met de gerelateerde complexiteit te simuleren, ervaren deelnemers de essentie van het systeem. Het levert direct (nieuw) inzicht in complexiteit, onderlinge relaties en processen. Een serious game biedt de mogelijkheid om consequenties van beslissingen te ervaren in een veilige omgeving. De betrokkenheid van medewerkers wordt vergroot door verder te kijken dan hun eigen afdeling en zich te verdiepen in een andere rol. Daarnaast is het spelen van een spel ook gewoon leuk. Het roept authentiek gedrag op en zorgt voor veel energie! Hartslag creëert bewustwording over de werking van een ziekenhuis. Onderhandelen, concurreren, samenwerken en communiceren komen aan bod. Door het spelen van de Serious game Hartslag - kunnen deelnemers zich op verschillende leerdoelen ontwikkelen. De focus bepaal je zelf door vooraf met de spelleider leerdoelen te kiezen, die passend zijn bij jouw organisatievraagstukken.

 • Leereffect door zelf ervaren

  In de serious game Hartslag ervaren deelnemers de uitdagingen die op het Hartslag MC afkomen en hoe ze daarbinnen succesvol kunnen opereren. In het spel worden verschillende processen gesimuleerd. Denk aan een patiënt die op de poli belandt, wordt onderzocht, geopereerd en uiteindelijk een paar dagen in het ziekenhuis blijft. Parallel daaraan loopt het secundaire proces dat bestaat uit financiën, onderhandelingen met zorgverzekeraars en administratie.

  In Hartslag kunnen deelnemers:

  • Inzicht krijgen in huidige ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg.
  • Het belang van goede samenwerking ervaren.
  • Onderlinge afhankelijkheid ervaren tussen primair proces en secundaire processen.
  • Gevoel krijgen bij de samenhang tussen de verschillende externe ontwikkelingen en interne mogelijkheden.
  • De kans krijgen om een andere rol binnen het ziekenhuis te ervaren.
    

  Game inzetten voor de ontwikkeling van jouw medewerkers

  Een game staat niet op zichzelf. Het geeft de mogelijkheid om aandacht te besteden aan ontwikkeldoelen die specifiek bij jouw organisatie passen. Voorafgaand aan de game bepaal je samen met de trainer de leerdoelen voor de groep. Op basis hiervan wordt regelmatig geëvalueerd en ontvangen de deelnemers feedback. De game leent zich ook uitstekend als onderdeel van een management developmenttraject. Als aftrap of juist later in het traject. Daarnaast kan je de game inzetten tijdens een traineeship voor young professionals of als leerzame teamactiviteit.

 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor je?
 • Training Coachend leidinggeven in de zorg
  Basistraining Incompanytraining
 • Management development
  MD Incompanytraining