Workshop Timemanagement Beter prioriteren, plannen en doelen stellen

Workshop Timemanagement

In de zorgsector heerst enorme werkdruk. De oorzaken hiervan zijn uiteenlopend - zoals personeelskrapte en toenemende zorgvraag - en hier heb je zelf niet direct invloed op. Waar jij wel in zekere mate iets aan kan veranderen, is de manier waarop jij jouw tijd indeelt, doelen stelt en keuzes maakt. Hoe kan timemanagement jou helpen bij het omgaan met de hoge werkdruk?

 • Timemanagement draait voornamelijk om het stellen van de juiste prioriteiten en doelen en het beter structureren van je werk op basis daarvan. Verandering aanbrengen in de manier waarop je met je tijd omgaat, is vooral een kwestie van doen. Daarvoor is het wel belangrijk om de juiste methodieken hiervoor te kennen. In de workshop Timemanagement leer je daarom verschillende instrumenten kennen en toepassen om de balans in je werk terug te vinden.

 • Na de workshop heb je meer inzicht in de manier waarop jij momenteel met jouw tijd omgaat en heb je verschillende methoden aangeleerd om betere keuzes te maken, je tijd beter in te delen en je energiebalans op peil te houden.

 • Je kunt bij ons terecht voor diverse workshops op het gebied van timemanagement. Al onze trainingen worden op maat gemaakt naar de persoonlijke leerdoelen en de situatie van de organisatie.

  Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Oorzaken en gevolgen van hoge werkdruk.
  • Werkdruk en stress.
  • Basisprincipes van timemanagement.
  • Inzicht in je huidige werkwijze.
  • Belemmerende overtuigingen bij jouw eigen timemanagement.
  • Persoonlijke analyse op de mogelijkheden om je tijd beter in te kunnen delen.
  • Diverse instrumenten voor timemanagement.
  • Toepassing in de praktijk.
 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Voor iedereen in de zorg die op zoek is naar manieren om om te gaan met de toenemende werkdruk.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.