Timemanagement

Timemanagement

In de zorgsector is de werkdruk het grootst. Dat leidt tot de hoogste percentages ziekteverzuim. Zo wordt 50% van het verzuim zelfs veroorzaakt door die te hoge werkdruk.

 • Oorzaken van deze werkstress zijn bijvoorbeeld:

  • Toenemende zorgzwaarte (zowel extra- als intramuraal).
  • Matige tot slechte communicatie binnen zorginstellingen.
  • Constante verander- en vernieuwingstrajecten binnen organisaties.
  • De manier van leidinggeven.
  • Slechte balans tussen administratieve lasten en noodzakelijke tijd voor de cliënt.

  Wij bieden zorgorganisaties diverse trainingen aan op het gebied van timemanagement. Al onze trainingen worden op maat gemaakt naar de wensen van de deelnemers en de situatie van de organisatie.

 • Basisprincipes van timemanagement

  In deze training staan de basisprincipes van timemanagement centraal. De training start met een uitleg van bekende methodieken. Daarna oefenen de deelnemers met de verschillende methodieken om te kijken welke methode het beste bij hen past. Methodieken die o.a. centraal staan zijn:

  • Timemanagement Matrix
  • Moet ik dit nu doen?
  • Getting Things Done

  Na de training heeft de deelnemer inzicht in de manier waarop hij/zij momenteel met de eigen tijd omgaat en heeft hij/zij methoden aangeleerd om die tijd beter in te delen. Bovendien hebben de deelnemers instrumenten aangeleerd om goede keuzes te maken om hun eigen energiebalans op peil te houden.

  Jouw eigen timemanagement

  Je kent de diverse timemanagement methodieken, je hebt er wellicht ook al een boek over gelezen, maar toch lukt het in de praktijk nog niet om deze standaard toe te passen. In deze verdiepingstraining kijken we naar de oorzaken waarom het niet lukt én hoe je dit kan ombuigen.

  Tijdens de training herhalen we kort de methodieken voor timemanagement. Daarna maken we een persoonlijke analyse op de mogelijkheden om je tijd beter in te kunnen delen. Hierbij kijken we naar welke praktische zaken er nu voor zorgen dat je onvoldoende tijd hebt, maar ook naar je persoonlijke (belemmerende) overtuigingen. Tot slot kijken we naar het fenomeen ‘stress’. Wanneer is stress voor jou nuttig/noodzakelijk en wanneer is het storend? En hoe ga je hier dan mee om. Na de training heeft de deelnemer inzicht in welke randvoorwaardelijke zaken opgelost moeten worden om goede timemanagement te hebben én heeft de deelnemer inzicht in welke persoonlijke (belemmerende) overtuigingen invloed hebben op zijn/haar eigen timemanagement.

 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Voor medewerkers uit alle functiegroepen in de zorg.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.