Workshops Lean methodieken

Workshops Lean methodieken

Efficiency- en kwaliteitsverbetering staan in de zorgsector hoog op de agenda. Hoe kan je complexe processen efficiënter inrichten zonder de cliënt uit het oog te verliezen? Veel zorginstellingen passen de principes van Lean Management inmiddels succesvol toe. Lean is een krachtige en praktijkgerichte filosofie waarbij de cliënt centraal staat.

 • Wij organiseren 4 praktijkgerichte Lean workshops, die je zowel afzonderlijk of als geheel kunt volgen:

  • Continu verbeteren en problemen oplossen met de A3-methode
  • A3-jaarplannen
  • Gembawalks en Lean leiderschap
  • Waardestroomanalyse

  Workshop Continu verbeteren en problemen oplossen met de A3-methode
  De A3-methode voor probleem oplossen biedt handvatten voor het gestructureerd en duurzaam oplossen van problemen. Tijdens deze workshop leer je hoe je de A3-methode kan gebruiken.

  Workshop A3-jaarplannen
  Vind je het lastig om een jaarplan te schrijven? En heb je het gevoel dat dit teveel tijd in beslag neemt? De A3-jaarplanmethode is erop gericht om kort en goed een jaarplan op te stellen, dat je ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

  Workshop Gembawalks en Lean leiderschap
  Hoe houd je zicht op wat er werkelijk speelt op de afdeling, hoe coach je jouw medewerkers? Go to Gemba! In Lean jargon betekent Gemba: de plaats waar waarde wordt gecreëerd. Op de werkvloer!

  Workshop Waardestroomanalyse
  Zoek je een methodiek om processen door te lichten, waarbij de patiënt/cliënt écht centraal staat? En waarbij je waardetoevoegende activiteiten en verspillingen in beeld kan brengen? Dat kan met één van de basismethoden uit Lean: de Waardestroomanalyse (Value Stream Mapping)!

   

 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze workshop bedoeld? Functionarissen uit alle sectoren van de zorg: kwaliteitsmanagers/-adviseurs en teamleiders/leidinggevenden in de zorg.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op

Ook interessant voor je?
 • Lean Simulatiespel: ervaar Lean principes in de praktijk
  Game Incompany
 • Leergang Lean in de zorg
  Opleiding Incompany
 • 8-daagse Lean Six Sigma Green Belt
  Opleiding Incompany