Training Excel voor de zorgadministratie (ziekenhuizen)

Training Excel voor de zorgadministratie (ziekenhuizen)

In je werk op de zorgadministratie wordt de laatste jaren om sterke analysevaardigheden gevraagd. Interne afdelingen vragen naar productie- en financiële overzichten, verzekeraars sturen jaarlijks honderden materiële controles en vanaf 2014 heeft het ‘Zelfonderzoek’ zijn intrede gedaan: een jaarlijks terugkerende administratieve cyclus. Dergelijke veranderingen vragen meer kennis en kunde op inhoudelijk- en analysevlak. Toegepaste kennis van Excel is hierbij cruciaal!

 • Herken je onderstaande vragen:

  • Hoe kunnen we zo snel en grondig mogelijk de diverse analyses van het ‘Zelfonderzoek’ uitvoeren?
  • Hoeveel dagbehandelingen zijn er per specialisme geregistreerd in een specifieke periode?
  • Neemt het aantal fouten over de maanden heen toe of af?
  • Hoe verhoudt de registratie in systeem A zich tot registratie in systeem B?

  Met Excel kun je data ordenen, analyseren, beoordelen en visualiseren. Het programma is inmiddels ver doorontwikkeld en kent vele functionaliteiten. In de praktijk ligt de uitgebreide Excelkennis vaak maar bij één of twee personen op een afdeling, waardoor deze ‘experts’ continu bevraagd worden en bepaalde vraagstukken dan soms niet (snel genoeg) worden opgepakt. Zelf de mogelijkheden van Excel ‘uitvogelen’ kost veel tijd en energie, met als gevolg dat andere werkzaamheden blijven liggen. Wil je meer handigheid in Excel hebben? 

  Over de training Excel voor de zorgadministratie (ziekenhuizen)

  Wil je zelfstandig op een efficiënte en effectieve manier aan de slag met analysevraagstukken?
  Wij organiseren een toegepaste Exceltraining waarin de deelnemers op hun eigen niveau de mogelijkheden van Excel leren kennen, met als doel deze kennis direct toe te kunnen passen in de praktijk.

  De training is praktisch van aard en geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt uitdaging voor iedereen.

  Ben je op zoek naar een (vervolg)training op het gebied van zorgregistratie? In ons Leerpad voor de zorgadministratie vind je de opleiding die past bij jouw ontwikkeling als zorgregistratieprofessional.

 • Na afloop van de training:

  • Heb je de juiste kennis en kunde van Excel om analysevraagstukken uit je eigen praktijk zelfstandig, snel en effectief uit te voeren. Daarnaast krijg je een uitwerking van de antwoorden mee naar huis, om zelf verder te kunnen oefenen. Tot slot bieden wij de gelegenheid om na verloop van tijd nog een praktische Excelvraag uit jouw eigen praktijk bij de trainer in te dienen.
 • Je gaat aan de slag met eigen ingebrachte casussen en data. Hierbij kun je denken aan:

  • Converteren van medische gegevens uit verschillende softwaresystemen (als Epic, Chipsoft, Sap).
  • Efficiënt leren werken met grote Excelbestanden (zoals materiële controles of grootboekuitdraaien).
  • Analyseren van foutlijsten uit jouw registratiesystemen.
  • Analyseren van controles door jouw zorgverzekeraar.
  • Registratie- of productiegegevens of stuurinformatie inzichtelijk maken.

  De training is praktisch van aard. Om ervoor te zorgen dat iedere deelnemer kan leren op zijn eigen niveau, neemt de trainer vooraf contact op en worden jouw opdrachten hierop aangepast. Dit betekent dat de training geschikt is voor zowel beginners als gevorderden en dus uitdaging voor iedereen biedt. Opdrachten en informatie die voor iedereen van toepassing zijn, worden plenair besproken. Op de persoonlijke opdrachten krijg je individueel feedback.

  N.B. Alle gebruikte gegevens worden uiteraard als vertrouwelijk beschouwd en behandeld.

 • Deze training is ook geschikt voor incompany-doeleinden. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.
  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Medewerkers in ziekenhuizen en GGZ-instellingen zoals hoofden zorgadministratie, zorgadministrateurs, medewerkers medische administratie, DBC-consulenten, DBC-projectleiders, stafmedewerkers financiële administratie. Iedereen die een rol heeft bij het uitvoeren van (zorgregistratie) analysevraagstukken in Excel.

  Investering: € 450,- per persoon (Q-Academie is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal. Tijdens de training verzorgen wij een dagarrangement dat bestaat uit koffie, thee en een uitgebreid lunchbuffet.

  Locatie: Oudlaan 4, Utrecht.

  Corona-maatregelen: per 25 september zijn de COVID-19 maatregelen aangepast. Dat betekent dat onze trainingslocatie verplicht is om een CoronaCheck bij binnenkomst uit te voeren. Hierbij is een identificatiebewijs plus een geldige QR-code of het vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs verplicht. Het zalencentrum vraagt je om een half uur voor aanvang van de training aanwezig te zijn. Op deze manier kunnen zij ervoor zorgen dat de CoronaCheck zo soepel en snel mogelijk verloopt en de training op tijd kan starten.

  Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

  • Ervaringen van deelnemers aan deze training:

   • Praktisch, aansluitend op onze vragen en ervaring.
   • Basisvaardigheden goed uitgelegd en in de praktijk geoefend.
   • Goede uitleg, meteen toepasbaar.
   • Ik vond het een brede kijk op Excel en een goede oefening. Goed op de praktijk gericht en duidelijk gepresenteerd.
Ook interessant voor je?
 • Training Dashboards in Excel voor de zorg
  Training 9 december 2021
 • Training Risicoanalyse zorgregistratie
  Training 7 juni 2022
 • Training Effectief adviseren in de zorg
  Training Incompanytraining
 • Training DBC’s: verdieping en verbreding
  Verdiepingstraining 14 december 2021