Online workshop Effectief communiceren met DISC

Online workshop Effectief communiceren met DISC

In tijden van hoge werkdruk wordt communicatie nog belangrijker: het is de basis van effectieve samenwerking. Goede communicatie begint bij inzicht in de gedrags- en communicatiepatronen van jezelf en die van anderen. In deze workshop krijg je dit inzicht en krijg je de handvatten aangereikt om jouw communicatiestijl te versterken en nog beter aan te sluiten bij de stijl van de ander. Zo leer je jouw boodschap duidelijker en overtuigender over te brengen.

  • Tijdens de workshop werken we met het gelijknamige DISC-model. DISC kent vier persoonlijkheidsstijlen waarin je mensen doorgaans kunt indelen. Elke stijl kent typerende gedragskenmerken. We behandelen het resultaat van jouw persoonlijke DISC-analyse en bespreken wat dit betekent op het gebied van (1) jouw kwaliteiten en valkuilen in communicatie, (2) jouw behoefte op het gebied van gedrag/communicatie om jouw werk goed te doen en (3) jouw communicatiestijl en hoe je deze kunt aanpassen aan de stijl van een ander om samen een doel te bereiken. Zo kun je prettig samenwerken, zie je welke rollen bij jou en anderen passen en kun je tot betere resultaten komen.

    Ook managers hebben veel baat bij het inzicht in dit model. Door iedere medewerker op zijn of haar geprefereerde manier te benaderen, ben je namelijk in staat om hen beter te motiveren en optimaal te laten presteren. Want effectieve communicatie is immers de basis van een goede onderlinge samenwerking – en betere prestaties.

  • Voor wie is deze workshop bedoeld? Managers, leidinggevenden en teamleiders in alle sectoren van de zorg.

    Investering: € 195,- per persoon (Q-Academie is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal.

    Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden voor open trainingen.

    Neem voor meer informatie contact met ons op.