Wetgeving en financiering langdurige zorg Inzicht in de belangrijkste wetgeving en financieringsstromen in de langdurige zorg

Online workshop - Wetgeving en financiering langdurige zorg

Wil je graag een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving, financieringsvormen en aanverwante ontwikkelingen in de langdurige zorg? Volg dan deze workshop!

 • Over de workshop Wetgeving en financiering langdurige zorg

  Aan de orde komen: de hervormingen in de langdurige zorg, Wmo, Wlz, Jeugdwet, Zorgverzekeringswet (wijkverpleging, eerstelijnsverblijf en GRZ) en de leveringsvorm PGB’s. Daarnaast gaan we in op de consequenties hiervan voor jouw organisatie, afdeling en werkzaamheden. Tot slot bespreken we kort de ontwikkeling (Ont)Regel de zorg.

 • Na afloop van de workshop:

  heb je een helder overzicht van de (nieuwe) wet- en regelgeving, financieringsstromen en aanverwante ontwikkelingen binnen de langdurige zorg.

 • Deze training is ook geschikt voor incompany-doeleinden. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze workshop bedoeld? Het betreft een basisworkshop. Iedereen die een overzicht van de wet- en regelgeving, financieringsstromen en aanverwante ontwikkelingen binnen de langdurige zorg wil hebben (Ouderenzorg en Gehandicaptenzorg).

  Investering: € 245,- per persoon (Q-Academie is vrijgesteld van btw). Inclusief lesmateriaal.

  Locatie: online

  Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor je?
 • Online workshop - Wetgeving en financiering GGZ
  Workshop 22 juli 2021
 • Online workshop - Wetgeving en financiering ziekenhuiszorg
  Workshop 5 augustus 2021