Open trainingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema

  • Training PRI expert
    Verdiepingstraining
    05-11-2024

    We kennen de Prospectieve Risico-inventarisaties (PRI) uit het VMS Veiligheidsprogramma als instrument om risico’s te herkennen in het primair proces. Maar de PRI is en kan zoveel meer! Risico’s komen in alle domeinen van jouw zorgorganisatie voor, denk aan financiën, medewerkers, ICT, apparatuur, bestuur en toezicht. De PRI kan dan ook op elk domein en op elk niveau van jouw organisatie worden ingezet om risico’s te identificeren, analyseren en beoordelen. Wanneer je de risico’s in beeld hebt, helpt dit jou jouw (organisatie)doelen beter en efficiënter te bereiken. Maar hoe?

    Meer info
  • Basistraining calamiteitenonderzoek voor Wmo-toezichthouders
    Basistraining
    Start 12-11-2024

    Als toezichthouder ben je sinds 2015 verantwoordelijk voor het eerstelijns toezicht met betrekking tot de Wmo binnen jouw gemeente. Dit houdt in dat je je bezighoudt met het beoordelen en uitvoeren van (aanvullend) calamiteitenonderzoek. Hierbij is het streven dat aanbieders van voorzieningen maximaal kunnen leren van de uitkomsten van het toezicht. Wil je weten wat er komt kijken bij het onderzoeken van ernstige incidenten en (mogelijke) calamiteiten? En wil je dit onderzoek (nog) beter kunnen beoordelen? Kortom, wil je optimaal invulling kunnen geven aan jouw rol?

    Schrijf je direct in 👉

    Meer info
  • Training Wat als klassiek projectmanagement niet meer voldoet
    Training
    Start 21-11-2024

    De complexe vraagstukken waar we op dit moment mee te maken hebben in de zorg en de transities waar we voor staan, vragen om een geheel eigen aanpak. Hoe kun je toch stappen zetten wanneer je met zoveel samenwerkingspartners te maken hebt, belangen botsen en financieringsstromen in de weg staan om passende zorg en gezondheid vorm te geven?

    Meer info
  • Basiscursus NEN 7510: informatiebeveiliging in de zorg
    Basiscursus
    22-11-2024

    In deze ééndaagse cursus raak je vertrouwd met de NEN 7510: de Nederlandse standaard voor informatiebeveiliging in de zorg. Je krijgt inzicht in belang en noodzaak van informatiebeveiliging en de eisen die de NEN 7510 stelt.  

    Meer info
  • Training Incidentanalyse
    Training
    28-11-2024

    Incidentanalyse is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem. Inzicht in lichte incidenten geeft je de mogelijkheid om tijdig te reageren op (bijna)incidenten en om calamiteiten te voorkomen. Zo kun je op een laagdrempelige, relatief eenvoudige wijze de kwaliteit van jouw processen en de zorg voor de cliënt/patiënt samen met jouw team verbeteren. Maak op praktische wijze kennis met diverse methodieken om incidenten te analyseren en op basis hiervan te kunnen verbeteren.

    Meer info
  • Leerpad zorgadministratie
    Training
    Nog niet bekend

    Als zorgadministratieprofessional wil je goed zijn én blijven in je vak. Dit vraagt om een continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Jezelf ontwikkelen is een investering die het meest waardevol is als hij wordt gedaan op het juiste gebied en het juiste moment. Ons leerpad zorgadministratie helpt je hierbij!

    Meer info
  • Persoonlijk effectiviteitsprogramma (PEP) voor adviseurs en stafmedewerkers in de zorg
    Training
    Nog niet bekend

    Ben jij kwaliteitsadviseur, HR-business partner, adviseur zorgadministratie of planning en control? Wil je je als adviseur verder ontwikkelen en je slagkracht vergroten? Ons Persoonlijk effectiviteitsprogramma biedt een combinatie van theoretische kennis, praktische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling om jouw positie als adviseur binnen de zorg te versterken.

    Meer info
  • Training Capaciteitsmanagement in de kliniek
    Training
    Nog niet bekend

    Hoe vind je een goede balans tussen het beschikbaar stellen en inplannen van o.a. de capaciteit op de verpleegafdelingen? En hoe houd je daarbij rekening met logistieke vraagstukken, zoals de griepperiode en de uitstroommogelijkheden naar VVT instellingen? Dit vraagt om integrale afstemming tussen de verschillende klinische afdelingen en om zorglogistieke sturing binnen deze afdelingen. Leer aan de hand van een stappenplan hoe je realiseert dat de patiënt zo optimaal mogelijk het proces in-, door- en uitstroomt en capaciteiten zo efficiënt mogelijk worden benut.

    Meer info