Coaching Samen bereik je meer!

Coaching

In je eigen ontwikkeling of die van je team wil je groeien. Om vooruit te komen is het belangrijk doelen te stellen en de weg ernaartoe helder te krijgen. Soms krijg je hierbij te maken met diepgewortelde denkpatronen die deze groei in de weg staan. Een coach helpt dan met het stellen van de juiste vragen, het voorhouden van een spiegel, het naar boven halen van de onderstroom en het verhelderen van de (individuele en gezamenlijke) doelstellingen, waardoor je de mogelijkheden (weer) gaat zien. 

Wat levert coaching op?

  • Inzicht in diepgewortelde denkpatronen.
  • Inzicht in de kwaliteiten en valkuilen.
  • De onderstroom binnen je team in beeld.
  • Helderheid over de doelen die je wil bereiken.
  • Een aanpak op maat om individuele en gezamenlijke doelen te bereiken.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Trainingen in coachmethodieken & coachend leidinggeven
Leidinggeven in de zorg betekent steeds vaker ‘coachend’ leidinggeven, waarbij je het leer- en ontwikkelingsproces van de medewerker faciliteert en hiermee de medewerker helpt de gestelde doelen te bereiken. Leer de verschillende coachtechnieken en vaardigheden kennen en toepassen om je coachende leiderschapsstijl verder te ontwikkelen.

Teamcoaching
Een team bestaat uit individuen met ieder eigen persoonlijkheden, kwaliteiten en overtuigingen. Deze diversiteit maakt een team krachtig, maar kan ook voor verstoringen en conflicten zorgen. Met behulp van teamcoaching kunnen teamleden samen werken aan gezamenlijke doelen, effectieve communicatie en betere samenwerking. Zo kan het team groeien en de volgende stappen zetten.

Nathalie van Vemde vertelt in onderstaande video over een teamcoachingstraject waarin zij goed haar passie als coach kwijt kon.

Coach Nathalie van Vemde aan het woord

Coaching-on-the-job
Bij het ontwikkelen en toepassen van nieuwe vaardigheden zijn reflectie en feedback ontzettend belangrijk. Een externe gesprekspartner die meekijkt met een specifiek vraagstuk is dan erg waardevol. Iemand die een frisse wind door je gedachtenproces kan laten waaien en die een spiegel voorhoudt om te laten zien wat jouw mogelijkheden zijn.

Onze coaches

Onze coaches hebben ruime ervaring met coaching in de zorg en staan bovendien midden in de zorgpraktijk, waardoor zij zich gemakkelijk in de werksituatie kunnen verplaatsen. Kenmerkend aan onze coachingstijl is dat we snel tot de kern komen, een sterk spiegelend vermogen hebben en een praktische insteek. Onze visie is dat bij een goed coachtraject slechts kort wordt teruggeblikt op het verleden en vooral snel vooruit wordt gekeken naar de gewenste situatie en oplossingen.