Gaming

Serious Gaming

‘Leren door te ervaren’, dat is het uitgangspunt bij serious gaming. Door een organisatie of systeem met de gerelateerde complexiteit te simuleren, ervaren deelnemers de essentie van het systeem. Het levert direct (nieuw) inzicht in complexiteit, onderlinge relaties en processen.

Een serious game biedt de mogelijkheid om consequenties van beslissingen te ervaren in een veilige omgeving. Onderhandelen, concurreren, samenwerken en communiceren komen aan bod. Een game creëert bewustwording over de werking van een instelling. De betrokkenheid van medewerkers wordt vergroot door verder te kijken dan hun eigen afdeling en zich te verdiepen in een andere rol. Daarnaast is het spelen van een spel ook gewoon leuk en vernieuwend. Het roept authentiek gedrag op en zorgt voor veel energie!

Game inzetten voor de ontwikkeling van je medewerkers

Een game staat niet op zichzelf. Het geeft de mogelijkheid om aandacht te besteden aan ontwikkeldoelen die specifiek bij jouw organisatie passen. Vooraf aan de game bepaal je samen met de trainer de leerdoelen voor de groep. Op basis hiervan wordt regelmatig geëvalueerd en ontvangen de deelnemers feedback. De game leent zich ook uitstekend als onderdeel van een management development traject. Als aftrap of juist later in het traject. Daarnaast kun je de game inzetten tijdens een traineeship voor young professionals of als leerzame teamactiviteit.