Trainen met een trainingsacteur Ervarend leren in veilige oefensituaties

Trainen met een trainingsacteur

Oefening, toepassing op de praktijk en een realistische setting zijn essentieel bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en het realiseren van gedragsverandering. Trainen met een trainingsacteur helpt bij het bereiken van je doelen.

Wat is een trainingsacteur?

Een trainingsacteur is opgeleid om geloofwaardige gedragingen en emoties te vertonen, zonder het de ander onnodig te moeilijk of makkelijk te maken. Dit roept bij deelnemers dezelfde gevoelens en  reacties op die zij in de werkelijkheid zouden ervaren en vertonen. Effectief gedrag wordt ‘beloond’ met een passende reactie. Deze directe feedback tijdens (en na) het oefenen, zorgt ervoor dat je actief aan je leerdoel kunt werken. Zo kun je ervarend leren en nieuwe vaardigheden uitproberen in veilige oefensituaties.

Interactieve werkvormen in een realistische setting

Naast de klassieke rollenspellen, wordt een verscheidenheid aan interactieve werkvormen ingezet. Denk aan het spiegelen van gedrag, een carrousel en het inspringspel. Na afloop bezit je gedragsalternatieven om beter met vergelijkbare situaties in de praktijk om te kunnen gaan.

Onze trainingsacteurs hebben veel ervaring met verschillende doelgroepen binnen de zorgsector. Dit maakt dat zij oefeningen neer kunnen zetten die de werkelijkheid optimaal simuleren.