Opleidingstraject Samen Beslissen: Laurentius Ziekenhuis & Q-Academie Uit de praktijk

Opleidingstraject Samen Beslissen: Laurentius Ziekenhuis & Q-Academie

De afgelopen 2 jaar hebben onze trainers alle medisch specialisten van het Laurentius Ziekenhuis opgeleid in Samen Beslissen. Ter inspiratie én om dat we trots zijn op het resultaat, delen we graag een paar quotes:  

Klinisch geriater Linda Grossfeldt:

"“In de training zag ik hoe je in een kort consult mensen toch mee kunt laten beslissen, bijvoorbeeld door beknopt een aantal opties voor te leggen. Samen Beslissen hoeft niet per se tijdrovend te zijn.”"

De rollenspellen en het meekijken met andere collega’s vonden veel specialisten erg leerzaam. Zo ook Grossfeldt: “Het zien van casussen van anderen, leverde veel nieuwe inzichten op. Zo vaak zie je collega’s natuurlijk niet aan het werk. Het leuke met rollenspel is dat je een time-out kunt nemen, kunt reflecteren met behulp van feedback en het vervolgens opnieuw kunt proberen. Dat geeft écht handvatten voor de praktijk.”

Inge Hensen, communicatieadviseur:

"“Het was een succes. De training heeft specialisten bewuster heeft gemaakt, zelfs specialisten die dachten dat ze al veel samen beslisten. Eyeopener voor deelnemers was bijvoorbeeld hoe belangrijk het is je manier van vragen stellen af te stemmen op de persoon die je voor je hebt.”"

Meer lezen over wat deze training het Laurentius ziekenhuis heeft gebracht?
Op het Platform uitkomstgerichte zorg, nemen deelnemers en opdrachtgever, je uitgebreider mee.

Benieuwd naar onze training?
Op onze website vindt je meer informatie over de mogelijkheden en ons programma