Masterclass: Van Controller naar Business Partner

Masterclass: Van Controller naar Business Partner

De zorgsector dreigt financieel onder druk te komen staan en als Controller heb jij een sleutelfunctie om tijdig en adequaat hier op in te spelen. Je wordt dan ook steeds vaker gevraagd om niet alleen cijfers te delen, maar ook te adviseren over de strategie die daaruit volgt. Deze nieuwe rol vergt aanvullende kennis en vaardigheden. Hoe ga je die zo snel mogelijk vergaren? Daar is deze Masterclass voor! Tijdens deze Masterclass nemen verschillende experts, met jarenlange ervaring in de zorgsector, je aan de hand mee. Gedurende vier sessies leer je over ketenzorg, regionalisering, meerjarenplanning, strategische bedrijfsvoering en financiering. 

Maak de stap van Controller naar Business Partner. Schrijf je in!

 • Vier boeiende sessies van experts uit de zorg

  Q-Academie organiseert deze Masterclass in samenwerking met Fizi. Gedurende vier boeiende sessies delen de experts, onder leiding van Dr. ir. Joost Zuurbier (Q-Consult Zorg/Erasmus Centrum voor Zorgbestuur), hun inzichten over ketenzorg, regionalisering, meerjarenplanning, strategische bedrijfsvoering en financiering. Leer van de vakinhoudelijke experts uit de zorg, waarvan sommigen zijn bekroond tot Zorgfinancial van het jaar. Je krijgt inzichten om toekomstgericht te denken en strategisch te handelen. Je scherpt je visie aan, aan de hand van literatuur, en deelt deze overtuigend met de groep. Daarnaast krijg je de kans om je eigen casuïstiek in te brengen.

  Je leert over:

  • De impact van nieuwe ontwikkelingen in het zorglandschap voor financials   
  • Het vervullen van een strategische rol bij verandertrajecten   
  • Het versterken van de financiële veerkracht van jouw organisatie    
  • Jouw sleutelrol bij samenwerkingsverbanden, reorganisaties, fusies en overnames 
  • Financieringsstrategieën en het vinden van de juiste financiering voor innovaties 
  Fizi
 • Sessie 1: Pak jouw strategische rol in verandertrajecten 

  Datum: donderdag 26 september 2024 
  Spreker: Marc Bruijnzeels/LUMC 

  Na deze sessie begrijp je je rol als controller in grote verandertrajecten en weet je hoe je een sleutelpositie kunt innemen! 

  Controllers hebben een cruciale rol in veranderprocessen. De impact van veranderingen als ketenzorg en regionalisering op de omzet van je zorgorganisatie is hoog. Businesscases en adviezen moeten onderbouwd en doordacht zijn. Het huisvestingsplan heeft hierbij een leidende rol. Hoe pak jij jouw rol? Tijdens deze sessie neemt Marc Bruijnzeels je mee in hoe jij deze belangrijke rol kunt vervullen.

  Ontdek hoe je businesscases effectief onderbouwt en oefen de impact uit die nodig is tijdens deze verandertrajecten!

   

  Sessie 2: Versterk de financiële veerkracht 

  Datum: donderdag 17 oktober 2024 
  Spreker: Pim Diepstraten/Finance Ideas 

  Ontwikkel juist in deze rumoerige tijd een financieel meerjarenplan om continuïteit te waarborgen. Na deze sessie begrijp je de rol van het FMJP in discussies met banken en andere meerjarenplannen. 

  Ontdek de sleutel tot succes in het ontwikkelen van een doeltreffend financieel meerjarenplan tijdens deze informatieve sessie. Leer waarom het FMJP juist nu zo belangrijk is en aan welke eisen een dergelijk plan moet voldoen. In deze sessie belicht Pim Diepstraten tevens de cruciale rol die het financieel meerjarenplan (FMJP) speelt in gesprekken met banken en WfZ.

  Ontvang waardevolle inzichten over de nuances van diverse financieringsvormen en ontwikkel de kennis die jouw organisatie naar nieuwe financiële hoogten zal leiden! 

   

  Sessie 3: Beweeg mee in bedrijfsvoering en reorganisatie 

  Datum: donderdag 14 november 2024 
  Spreker: Ernie van Dooren/Q-Consult Zorg 

  Na deze sessies begrijp je wat het vormgeven en uitvoeren van reorganisaties, samenwerkingsverbanden, fusies, en overnames in (zorg)organisaties betekent. Wat staat jou als Controller hierin te doen? 

  In deze sessie belicht Ernie van Dooren cruciale elementen van transities, waaronder diverse samenwerkingsvormen en aanpassingen van de bedrijfsvoering. Ernie, met uitgebreide ervaring als bestuurder en expert in het optimaliseren van bedrijfsvoering, verdiept aan de hand van praktijkvoorbeelden jouw kennis over het vormgeven van grootschalige reorganisaties.

  Ontwikkel je kennis over bedrijfsvoering en je strategisch inzicht! 

   

  Sessie 4: Vind de juiste financiering voor veranderingen 

  Datum: dinsdag 3 december 
  Spreker: Dr. ir. Frans Schaepkens EMFC RC 

  Na deze sessie begrijp je financieringsvraagstukken in de zorg, inclusief het aantrekken van kapitaal en financierbaarheid van innovaties in deze tijden. 

  Ontdek hoe een gemiddelde bbb+ rating van de zorgsector het interessepeil van financiers beïnvloedt. Frans Schaepkens neemt je mee in de complexe aspecten van financiering, inclusief de rol van rating agencies. Leer over uiteenlopende financieringsvraagstukken, zoals het aantrekken van buitenlands kapitaal, financiën in samenwerkingen en de financierbaarheid van innovaties, zoals digitalisering.

  Leer alles over financiëring van een deskundige die diep geworteld is in de financiële en zorgsector! 

   

  Kortom een boeiend programma en een efficiënte manier om je kennis en vaardigheden op peil te krijgen. Leer van de besten. Schrijf je in!

   

 • Deze training is ook geschikt voor incompany-doeleinden. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze cyclus bedoeld? Financiële professionals die toe zijn aan een volgende stap in hun functioneren. Vanuit hun rol als Controller, Hoofd F&C/F&I of Directeur Financiën/ Bedrijfsvoering, Interne Auditor, of ervaren Business Controller, willen zij de financiële weerbaarheid van de organisatie vergroten en tegelijk de eigen effectiviteit versterken.

  Investering: € 2.450,- per persoon en voor Fizi-leden € 2.325,- per persoon (Q-Academie is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal en middag/avondarrangement.

  Locatie: Oudlaan 4, Utrecht
  Digitale deelname is helaas niet mogelijk.

  Studiebelasting: voor deze training is de studiebelasting 16 uur.

  Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden voor open trainingen.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.