Onze visie op leren & ontwikkelen Q-Leerformule

Q-Leerformule

Leren is meer dan het opdoen van kennis. Het is ook - en vooral - het toepassen van kennis en vaardigheden. Uiteindelijk gaat het erom wat jij met de nieuwe informatie kunt doen. Om elke keer weer een effectief leertraject te kunnen realiseren, werkt Q-Academie vanuit de Q-Leerformule: onze visie op leren en ontwikkelen. 

Q-Leerformule van Q-Academie: onze visie op leren & ontwikkelen in de zorg

De vijf pijlers voor effectief leren

  • De praktijk centraal: ons vertrekpunt is ‘de praktijk’. Daar waar het gebeurt! Oftewel: de specifieke context waarin het werk wordt verricht. Wij sluiten onze leervormen aan bij de zorg en jouw situatie, zodat je gerichte en passende ondersteuning krijgt.
  • Stimuleren van eigenaarschap: houdt in dat wij de betrokkenheid, inbreng en verantwoordelijkheid van de deelnemers aanmoedigen. Deelnemers formuleren eigen leerdoelen die passen bij hun specifieke situatie en wensen.
  • Samen leren: leren is een sociaal en interactief proces. Kennis, ervaringen en voorbeelden uitwisselen is dan ook standaard onderdeel van onze aanpak. Bovendien is samen leren ook gewoon leuk!
  • Reflectie en feedback: zijn essentieel in de professionele groei en ontwikkeling van mensen. Deelnemers reflecteren op hun eigen communicatie en gedrag en ontvangen van de trainer en van elkaar eerlijke, opbouwende feedback.
  • Plezier in leren: wie ergens plezier in heeft, heeft de juiste basis om (meer) te leren. Plezier in leren bevorderen wij door gevarieerde, aantrekkelijke en uitdagende leervormen te bieden.