Training Bow Tie Methode waarmee je zowel vooraf als achteraf je risico’s kunt analyseren

Training Bow Tie

De Bow Tie-methode is geschikt om risico’s zowel vooraf als achteraf (op basis van een voorgevallen incident) te analyseren. Met deze methode kun je oorzaken van een incident achterhalen en de gevolgen en barrières ervan bepalen. Bow Tie onderscheidt zich van andere methodieken doordat er een thema centraal staat in plaats van een proces. In deze training leer je hoe je de Bow Tie toepast aan de hand van een voorbeeldincident uit jouw eigen praktijk.

 • De training is praktisch en interactief van aard. Vanuit de theorie ga je aan de slag met jouw eigen procedures en formats.
   

 • Na afloop van de training ben je in staat de Bow Tie toe te passen in jouw organisatie.

 • Aan bod komt:

  • Doel en toegevoegde waarde van de Bow Tie.
  • Stappen van de Bow Tie.
  • Opvolgen en monitoren van de getroffen verbetermaatregelen.
  • Uitvoeren van de Bow Tie: hoe inventariseer je de belangrijkste risicofactoren en welke beheersmaatregelen kun je hiervoor bedenken? Hoe bepaal je de gevolgen van een incident? Hoe stel je (herstel)maatregelen op om de consequenties van een kritische gebeurtenis te beperken en/of te beheersen?
 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Kwaliteits- en veiligheidsadviseurs/-managers in de zorgsector en iedereen die een rol heeft bij het begeleiden en/of uitvoeren van risico-inventarisaties en -analyses (bijvoorbeeld leden van een incidentencommissie).

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor je?
 • Training PRI expert
  Verdiepingstraining 5 november 2024
 • Basistraining calamiteitenonderzoek
  Basistraining 2 juli 2024
 • PRISMA
  Training Incompanytraining