Effectief adviseren in de zorg Resultaatgericht adviseren kun je leren!

Effectief adviseren in de zorg

Ben je kwaliteitsfunctionaris, beleidsmedewerker of bijvoorbeeld communicatieadviseur? Krijg je naast uitvoerende en beleidsontwikkelende taken steeds meer een adviserende rol? Adviseren is een kunde en dus te leren!

 • Wij bieden de incompanytraining Effectief adviseren in de zorg. Het programma wordt op maat gemaakt naar jouw wensen en het niveau van de deelnemers. Tijdens de training gaan we in op de rol van de adviseur en behandelen we de verschillende fasen in het adviesproces. Je leert de adviesvaardigheden toe te passen en om te gaan met diverse praktijksituaties, waaronder omgaan met weerstand.

  De training heeft een praktisch, interactief en persoonlijk karakter. Je werkt actief aan het verbeteren van je adviesvaardigheden door praktijkgerichte oefeningen en rollenspellen. Aan de hand van een DISC-analyse gaan we dieper in op jouw communicatiestijl en hoe je jouw boodschap nog effectiever kunt overbrengen. Door het inbrengen van eigen casuïstiek wordt er vanuit jouw praktijksituatie geoefend. Tussentijds krijg je opdrachten om ook in jouw eigen praktijk mee aan de slag te gaan. Uiteraard krijg je hierop gerichte en persoonlijke feedback van de trainer. Tijdens de training stel je een persoonlijk actieplan op, wat je helpt bij het toepassen van het geleerde in jouw eigen adviestrajecten.

 • Na afloop van de training:

  • Kun je effectieve adviesgesprekken voeren.
  • Ken je de verschillende fasen van het adviestraject en het adviesgesprek.
  • Weet je hoe je de adviesvaardigheden in kunt zetten.
  • Ben je in staat vertrouwen en geloofwaardigheid als adviseur op te bouwen.
  • Kun je op een constructieve wijze samenwerken met jouw interne opdrachtgevers op diverse niveaus in de organisatie.
  • Ga je effectiever om met weerstand en lastige situaties.
  • Heb je jouw deskundigheid als adviseur naar een hoger niveau gebracht.
 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Interne adviseurs, als kwaliteitsadviseurs, communicatieadviseurs, personeelsadviseurs, adviseurs voor opleiden en leren, beleidsadviseurs/-medewerkers, arbo- en organisatieadviseurs

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

  .

   

Ook interessant voor je?
 • Management development
  MD Incompany
 • Serious game Hartslag
  Game Incompany