Trainingsacteur Ervarend leren in veilige oefensituaties

Trainen met een trainingsacteur

Oefening, toepassing op de praktijk en een realistische setting zijn essentieel bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en het realiseren van gedragsverandering. Trainen met een trainingsacteur helpt bij het bereiken van je doelen.

 • Een trainingsacteur is opgeleid om geloofwaardige gedragingen en emoties te vertonen, zonder het de ander onnodig te moeilijk of makkelijk te maken. Dit roept bij deelnemers dezelfde gevoelens en  reacties op die zij in de werkelijkheid zouden ervaren en vertonen. Effectief gedrag wordt ‘beloond’ met een passende reactie. Deze directe feedback tijdens (en na) het oefenen, zorgt ervoor dat je actief aan je leerdoel kunt werken. Zo kunt u ervarend leren en nieuwe vaardigheden uitproberen in veilige oefensituaties.

  Interactieve werkvormen in een realistische setting

  Naast de klassieke rollenspellen, wordt een verscheidenheid aan interactieve werkvormen ingezet. Denk aan het spiegelen van gedrag, een carrousel en het inspringspel. Na afloop bezit je gedragsalternatieven om beter met vergelijkbare situaties in de praktijk om te kunnen gaan.

  Onze trainingsacteurs hebben veel ervaring met verschillende doelgroepen binnen de zorgsector. Dit maakt dat zij oefeningen neer kunnen zetten die de werkelijkheid optimaal simuleren.

 • Trainingen die gericht zijn op het aanleren van vaardigheden en gedragsverandering lenen zich goed voor het inzetten van een trainingsacteur. Bij het ontwikkelen van jouw trainingsprogramma denken we graag mee op welke manier de toevoeging van een trainingsacteur meerwaarde voor de deelnemers en de organisatie oplevert.

 • Voor wie is trainen met een trainingsacteur bedoeld? Voor iedereen die door middel van ervaringsleren zijn of haar communicatievaardigheden verder wil aanscherpen.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.