Workshop Wetgeving en financiering langdurige zorg Inzicht in de belangrijkste wet- en regelgeving en financieringsstromen in de langdurige zorg

Workshop Wetgeving en financiering langdurige zorg

Is de bekostigingssystematiek van de langdurige zorg nieuw voor jou en ben je op zoek naar een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving, financieringsvormen en aanverwante ontwikkelingen? Volg dan deze basisworkshop!

 • Over de workshop Wetgeving en financiering langdurige zorg

  Aan de orde komen: de hervormingen in de langdurige zorg, Wmo, Wlz, Jeugdwet, Zorgverzekeringswet (wijkverpleging, eerstelijnsverblijf en GRZ) en de leveringsvorm PGB’s. Daarnaast gaan we in op de consequenties hiervan voor jouw organisatie, afdeling en werkzaamheden. Tot slot bespreken we kort de ontwikkeling (Ont)Regel de zorg.

 • Na afloop van de workshop:

  heb je een helder overzicht van de (nieuwe) wet- en regelgeving, financieringsstromen en aanverwante ontwikkelingen binnen de langdurige zorg.

 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze workshop bedoeld? Het betreft een basisworkshop voor iedereen die nieuw is in deze sector en op zoek is naar een overzicht van de wet- en regelgeving, financieringsstromen en aanverwante ontwikkelingen binnen de langdurige zorg (Ouderenzorg en Gehandicaptenzorg).

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor je?
 • Workshop Wetgeving en financiering GGZ
  Workshop Incompanytraining
 • Workshop Wetgeving en financiering ziekenhuiszorg
  Workshop Incompanytraining