Vraag nu je subsidie aan voor het opleiden van digicoaches in de zorg!

Vraag nu je subsidie aan voor het opleiden van digicoaches in de zorg!

Op 4 november start de voucherregeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om de digivaardigheid van medewerkers van zorgorganisaties te vergroten. Met deze vouchers kunnen zorgaanbieders medewerkers laten trainen tot digicoach. 

Keuze uit twee trainingsbureaus

Het opleidingsprogramma voor digicoaches binnen de voucherregeling wordt verzorgd door twee trainingsbureaus: Q-Academie en Buro StrakZ. Bij de voucheraanvraag (onderdeel B1 'Motivatie' van het aanvraagformulier) kun je, naast je leerdoelen, ook je voorkeur uitspreken voor één van de twee trainingsbureaus. Bij toewijzing wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met deze voorkeur. Hieronder vind je meer informatie over Q-Academie en Buro StrakZ en een verwijzing naar de respectievelijke opleidingsprogramma's. 

Opleidingsprogramma van Q-Academie

Q-Academie brengt verandering in de praktijk. Dat doen wij met training, opleiding en coaching door onze kundige en energieke trainers, die naast uitstekende didactische vaardigheden ook jarenlange praktijkervaring bezitten als adviseur bij vergelijkbare trajecten in alle sectoren van de zorg. Wij geloven dat leren vooral draait om het effectief kunnen toepassen van kennis en vaardigheden en daar ligt dan ook onze focus in het leerprogramma voor digicoaches. Samen kijken we naar jullie specifieke leerdoelen en hoe we kunnen aansluiten bij de doelen en praktijksituatie van jullie zorgorganisatie. Zo zorgen we er samen voor dat jullie digicoaches de digivaardigheden op een positieve wijze binnen jullie organisatie kunnen gaan vergroten. Benieuwd naar het opleidingsprogramma? Kijk dan hier.

Opleidingsprogramma van Buro StrakZ

Buro StrakZ werkt op het snijvlak van zorg, educatie en innovatie. We richten ons op de toekomst van zorg en zijn gespecialiseerd in digitalisering, vaardigheden en zorgtechnologie. Onze training Digicoach is in 2018 live gegaan en geaccrediteerd en er zijn landelijk al honderden coaches naar volle tevredenheid opgeleid. De inhoud van de training wordt doorlopend aangepast aan de laatste onderzoeken naar digivaardigheid waar eigenaar Suzanne Verheijden veelal bij is betrokken. De werkvormen zijn origineel en divers. De trainers zijn zeer ervaren en beschikken naast kennis over de zorg en digitalisering over een grote dosis humor. Daardoor vliegt elke training, live of online met een lach op het gezicht voorbij. Benieuwd naar het opleidingsprogramma? Kijk dan hier.

Jullie voucher aanvragen

Informatie over het aanvragen van de voucher en de randvoorwaarden vind je in de subsidieoproep van ZonMw. De aanvraagperiode loopt van 4 november 2020 tot 14 januari 2021 (om 14.00 uur). Per subsidieronde wordt een voucherplafond gehanteerd en toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanvragen die voldoen aan de gestelde voorwaarden: wees er dus snel bij!

Meer weten over de voucherregeling, ons trainingsprogramma of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op!