4 tips voor het werven en inzetten van interne auditoren

4 tips voor het werven en inzetten van interne auditoren

Het werven en behouden van een enthousiaste auditorenpoule mét de juiste expertise, vraagt om continue aandacht en is niet altijd eenvoudig. Hieronder onze tips voor wat extra handvatten.

  1. Zorg dat de wervingstekst aanspreekt. Beschrijf wat de rol van intern auditor leuk maakt en dat deze rol goed te combineren is met huidige werkzaamheden. 
     
  2. Begin ruim op tijd met werven. Veel collega’s hebben werkschema’s die lang vooruit gepland zijn, zij kunnen alleen ruimte maken op de langere termijn. 
     
  3. Neem het management mee in de meerwaarde van interne audits voor hun medewerkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als het leren van andere afdelingen en de positieve invloed op de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.  
     
  4. Zorg voor een goede training en begeleiding van de auditorenpool. Laat ze werken met een vast format en faciliteer de ontwikkeling en het up-to-date houden van de kennis van auditoren met trainingen. 

Zoek je voor jouw auditoren een basistraining waarna zij direct als auditor aan de slag kunnen?

Tijdens onze basistraining Interne audits zorgen wij voor alle benodigde bagage. Het is ook mogelijk om deze training op maat te maken voor jouw organisatie, eventueel met een meer verdiepend karakter voor ervaren auditoren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.