Onze coaches Maak kennis met de coaches van Q-Academie

Onze coaches

Onze coaches hebben ruime ervaring met coaching in de zorg en staan bovendien midden in de zorgpraktijk, waardoor zij zich gemakkelijk in de werksituatie kunnen verplaatsen. Kenmerkend aan onze coachingstijl is dat we snel tot de kern komen, een sterk spiegelend vermogen hebben en een praktische insteek. Onze visie is dat bij een goed coachtraject slechts kort wordt teruggeblikt op het verleden en vooral snel vooruit wordt gekeken naar de gewenste situatie en oplossingen.

Myriam Martens

Coach Myriam Martens

"Waarom gedragen mensen zich zoals ze zich gedragen en hoe is dit te beïnvloeden? Dit was de vraag die ik me stelde aan het begin van mijn studie gezondheidswetenschappen. Deze vraag staat nog steeds centraal in de coaching en in de projecten die ik doe. Ik ben nieuwsgierig naar drijfveren, patronen, overtuigingen en motivaties van mensen.”

Myriam weet mensen te raken door de juiste vragen te stellen. Zij neemt geen genoegen met een half antwoord. Ze is in staat tot de kern te komen en geeft de coachee de ruimte om eigen patronen te ontdekken en naar nieuwe wegen te zoeken. Door haar ruime ervaring in zeer verschillende organisaties en teams kan zij zich goed inleven in diverse situaties.

Nathalie van Vemde

Coach Nathalie van Vemde

“Waarom moet je alleen een puzzel oplossen, als je het ook samen kan doen? Ik geloof in de kracht van samenwerking en dat het sparren met een buitenstaander jou als individu maar ook als team nieuwe inzichten geeft. Door de juiste vragen te stellen, zet ik de coachee aan het denken. En dan ontstaat een prachtig proces, waar ik elke keer weer energie van krijg. Zien dat een coachee buiten de kaders gaat denken, zijn/haar eigen valkuilen herkent én erkent én hier iets aan wil veranderen.”

Kenmerkend in Nathalie als coach is haar empatische en ook kritische blik waarmee zij haar coachees begeleidt. Met enthousiasme en creativiteit zet zij individuen en teams in beweging. Dit doet zij door zelf mee te werken op de werkvloer, te observeren in de praktijk of prikkelende vragen te stellen en continu te spiegelen tijdens een coachingsgesprek.

Noortje Molenaar-Peters

Coach Noortje Molenaar-Peters

“Ik geloof dat iedereen unieke talenten bezit. Soms zit je echter vast en komen niet je talenten, maar juist je valkuilen op de voorgrond te staan. Dit zie je zelf, maar ook je leidinggevende, collega’s of je team. Met de coachee ga ik op zoek naar zijn of haar droom of doel: wat wil je bereiken? Wat staat er op dit moment in de weg dat dit niet lukt? De coachee doorloopt een pad dat niet altijd gemakkelijk en zelfs confronterend kan zijn. Maar juist die momenten blijven je achteraf het meeste bij en zetten je aan het denken om nieuwe wegen in te slaan.”

Noortje staat bekend om haar laagdrempeligheid en relativeringsvermogen. Coachees vertrouwen haar snel en openen zich meer dan zij van tevoren hadden verwacht. Hierdoor krijgen zij inzicht in diepgewortelde patronen die zich bijna altijd zowel in privé- als werksituaties openbaren. Noortje is flexibel in haar stijl en zoekt samen met de coachee naar passende oefeningen: van oefeningen in de ruimte en gestructureerde analyses tot creatieve oefeningen.

Josette Dijksman

Coach Josette Dijksman

“Verandering begint bij het stellen van de juiste vraag. Ik ben van nature erg nieuwsgierig en onderzoekend. Ik stel graag de waarom vraag en schuw daarbij niet om ook taboes of beperkende gedachten te onderzoeken. Ik geloof in ‘waar een wil is, is een weg’. Coaching zie ik dan ook als samen op avontuur gaan, op weg naar een nieuwe, nog onbekende situatie.”

Josette is naast trainer en adviseur ook psycholoog. Ze heeft dus zelf ervaring als hulpverlener en een echte passie voor de zorg. Josette hanteert bij uitstek een mensgerichte aanpak, bekijkt vraagstukken vanuit diverse perspectieven en werkt graag in situaties waarin verschillende wensen, behoeften en belangen spelen.

Evi Vermeer

Coach Evi Vermeer

‘Deze tijd vraagt om teams die het verschil willen maken, samen ambities hebben. Teams daarin ondersteunen en een cultuur creëren waarin mensen elkaar vertrouwen, aanspreken en zich verder kunnen ontwikkelen. Daar wil ik als coach graag aan bijdragen. Ik schuw het niet om de vinger op de zere plek te leggen’.

Evi Vermeer komt oorspronkelijk uit de publieke gezondheidszorg en heeft jarenlange ervaring als (team) coach. Ze kan goed observeren, is doortastend en resultaatgericht. Als coach kan ze snel schakelen en kan aansluiten bij wat er nodig is. Daarnaast wordt Evi’s aanpak als verfrissend, interactief en uitdagend ervaren. Dat wordt door klanten zeer gewaardeerd.