8-daagse Lean Six Sigma Green Belt Doorbraak in sturen en verbeteren!

8-daagse Lean Six Sigma Green Belt

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Dit geldt ook voor verbeteren. Om te blijven concurreren is het voor organisaties van belang het maximale rendement uit bedrijfsprocessen te halen. Trial-and-error en kortlopende verbeterprojecten op basis van beperkte feitelijke onderbouwing leveren vaak niet meer voldoende resultaat. Deze methoden zijn niet geschikt om complexe uitdagingen te lijf te gaan.

 • Om echte ‘doorbraak in verbeteren’ te realiseren, worden de krachtige verbetermethodieken Lean en Six Sigma aan elkaar verbonden. Als Lean Six Sigma Green Belt speel je een sleutelrol in die trajecten! Deze intensieve 8-daagse incompany Green Belt training Lean Six Sigma is praktisch en interactief van aard en biedt de mogelijkheid tot ASQ-certificering. Vanuit de theorie ga je direct aan de slag met opdrachten, praktijksimulaties en zelf ingebrachte cases.

 • Na afloop van de training:

  • Heb je een Green Belt-opleiding volgens de norm van ASQ (American Society for Quality).
  • Ben je in staat als projectleider op te treden bij middelzware verbeterprojecten, met een minimale besparing van 20k (volgens de Six Sigma projectfasering DMAIC).
  • Kun je op een gestructureerde manier problemen analyseren en oplossen die te maken hebben met vele soorten fouten en variatiebronnen.
  • Kun je projectverbeteringen definiëren, onderbouwen en verbetertools toepassen.
  • Kun je statistische technieken in Minitab toepassen voor analyses.
  • Ken je het belang van het menselijke aspect van Lean Six Sigma (‘Human Dynamics’ en verandermanagement).
 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Functionarissen in organisaties die zich bezighouden met het optimaliseren van processen (kwaliteit, productie, logistiek, facilitair). 

  Basiskennis: MBO+/HBO denkniveau. Tevens basiskennis van Excel.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

  .