Training Excel voor de eerstelijn Met meer gemak jouw data ordenen, analyseren, beoordelen en visualiseren!

Training Excel voor de eerstelijn

Jouw werk vraagt de laatste jaren steeds meer om analysevaardigheden. Wanneer je onderdeel uitmaakt van een grotere organisatie, is het management benieuwd naar productieoverzichten en financiële overzichten. Maar ook als zelfstandige in de eerstelijn is het nuttig om inzicht te hebben in deze data. Om hierop analyses los te kunnen laten, is kennis en kunde nodig: toegepaste kennis van Excel is hierbij cruciaal! Excel is immers hét programma om gemakkelijk (en goedkoop) cijfers uit te draaien, inzichtelijk te maken, analyses op uit te voeren en rapportages mee te maken.

 • Herken je onderstaande vragen?

  • Hoe kunnen we snel en grondig diverse analyses uitvoeren op het gebied van:
   - Productiviteitscijfers
   - Financiële cijfers
   - Klanttevredenheidsdata
  • Zijn er trends, verschillen of overeenkomsten waar te nemen in:
   - Het aantal behandelingen per cliënt per zorgvraag?
   - Zorgvraag per postcodegebied?
  • Hoe verhoudt mijn productiviteitscijfer zich tot die van de afgelopen maanden? Of tot die van mijn collega’s?
  • Hoeveel cliënten per zorgverzekeraar heb ik nu?
  • Hoe verhoudt de registratie in systeem A zich tot de gegevens in systeem B?

  Met Excel kun je snel en eenvoudig data ordenen, analyseren, beoordelen en visualiseren. Het programma is ver doorontwikkeld en kent vele functionaliteiten. Zelf de mogelijkheden van Excel ‘uitvogelen’ kost veel tijd en energie.

  Over de training Excel voor de eerstelijn

  Wil je zelfstandig op een efficiënte en effectieve manier aan de slag met jouw data? 
  Wij organiseren een Exceltraining waarin de deelnemers op hun eigen niveau de mogelijkheden leren kennen, met als doel deze kennis direct toe te kunnen passen in de praktijk.

  Voor wie is deze training bedoeld?
  Medewerkers in de eerstelijn: dit kunnen zowel behandelaars zijn als medewerkers van ondersteunende diensten. Iedereen die een rol heeft bij het uitvoeren van (zorgregistratie) analysevraagstukken in Excel.

 • Na afloop van de training:

  • Heb je de juiste kennis en kunde van Excel om analysevraagstukken uit jouw eigen praktijk zelfstandig, snel en effectief uit te voeren. Daarnaast krijg je een uitwerking van de antwoorden mee naar huis om zelf verder te kunnen oefenen. Tot slot bieden wij je de gelegenheid om na verloop van tijd nog een praktische Excelvraag uit je eigen praktijk bij de trainer in te dienen.
 • Je gaat aan de slag met jouw eigen ingebrachte casussen en data. Hierbij kun je denken aan:

  • Converteren van medische gegevens uit verschillende softwaresystemen;
  • Efficiënt leren werken met grote Excelbestanden;
  • Registratiegegevens inzichtelijk maken;
  • Analyseren en inzichtelijk maken van stuurinformatie.

  Om ervoor te zorgen dat iedere deelnemer kan leren op zijn eigen niveau, neemt de trainer vooraf contact op en worden jouw opdrachten hierop aangepast. Dit betekent dat de training geschikt is voor zowel beginners als gevorderden en dus uitdaging biedt voor iedereen. Opdrachten en informatie die voor iedereen van toepassing zijn, worden plenair besproken. Op de persoonlijke opdrachten krijg je individueel feedback.

  N.B. Alle gebruikte gegevens worden uiteraard als vertrouwelijk beschouwd en behandeld.

 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Medewerkers in de eerstelijn: dit kunnen zowel behandelaars zijn als medewerkers van ondersteunende diensten. Iedereen die een rol heeft bij het uitvoeren van (zorgregistratie) analysevraagstukken in Excel.
  * Onder de eerstelijn valt onder andere huisartsenzorg, wijkverpleging, farmacie, mondzorg, paramedische zorg, geboortezorg en generalistische basis-GGZ.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor je?
 • Training Dashboards in Excel voor de zorg
  Training Incompanytraining
 • Training Excel voor de zorgadministratie (langdurige zorg & ziekenhuiszorg)
  Training 14 november 2023