Inzicht in de zorg Een compleet en actueel overzicht van de Nederlandse gezondheidszorg

Inzicht in de zorg

Niets is zo veranderlijk als het zorglandschap. Marktwerking, kostenbeheersing, efficiënter werken en correcte registratie hoor je dagelijks in het nieuws. De Nederlandse gezondheidszorg is een complex systeem dat voor een buitenstaander in de zorg lastig te overzien is.

 • Wij organiseren een tweedaagse training die je een compleet overzicht geeft van de Nederlandse gezondheidszorg. We maken inzichtelijk wie de spelers in het veld zijn, hoe de financieringsstromen eruit zien en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van wet- en regelgeving. We gaan in op de belangrijkste ontwikkelingen per sector en hun onderlinge relaties. Ook nemen we je mee in de actuele thema’s doelmatigheid en kwaliteit & veiligheid. 

 • Na afloop van de training heb je inzicht in het zorgveld, ben je bekend met de terminologie en een volwaardig gesprekspartner in de gezondheidszorg.

 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Voor iedereen die (beginnend) werkzaam is in de zorgsector. Tevens is deze training bedoeld voor medewerkers uit andere sectoren of branches, die voor hun functie meer willen weten van de zorgsector (bijvoorbeeld gemeenten, zorgverzekeraars, advocatuur, uitzendbureaus). Het minimale opleidingsniveau is HBO.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor je?
 • Stoomcursus DBC’s
  Basiscursus 14 februari 2023
 • Zicht op bekostigingssystematiek medisch specialistische zorg
  Training Incompanytraining
 • Inzicht in de financiering en organisatie van ziekenhuizen (voor farmaceutische en medical devices industrie)
  Training Incompanytraining
 • Training Financieel management voor niet-financiële managers in de zorg
  Training 14 maart 2023