Tools voor continu verbeteren Workshops in verbeterinstrumenten

Tools voor continu verbeteren

Lean is een krachtige en praktijk- en patiëntgerichte methodiek om efficiëntie en kwaliteitsverbetering te behalen. Door diverse Lean tools in te zetten, kun je verspillingen in het proces elimineren, neemt de kans op fouten af en zet je in op continu verbeteren. Het kennen en toepassen van de Lean tools doe je snel en gemakkelijk door middel van een workshop.

 • Je kunt bij ons terecht voor een diversiteit aan workshops, waarin je verbeterinstrumenten leert kennen en toepassen. Maak een keuze uit (of combineer) onderstaand aanbod!

  Workshop A3-methodiek
  De A3-methodiek is een tool voor het oplossen van problemen. Het is een goede manier om basisoorzaken te achterhalen, de belangen van medewerkers, teams en afdelingen af te stemmen en hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. Het oplossingsproces wordt hierdoor transparanter en leren van elkaar wordt gestimuleerd. Dit maakt de A3-methodiek een waardevol verbeterhulpmiddel.

  Workshop Waardestroomanalyse (Value Stream Mapping)
  Met de Waardestroomanalyse breng je processen, en de waardetoevoegende activiteiten en verspillingen hierbinnen, in kaart. Je bekijkt de processen vanuit het perspectief van de klant, waardoor de patiënt/cliënt écht centraal staat binnen deze methodiek. Bovendien kun je op basis van je analyse vervolgens passende verbetermaatregelen gaan inzetten.

  Workshop Gemba Walks
  Hoe houd je zicht op wat er werkelijk speelt op de afdeling? Hoe stimuleer je het eigenaarschap bij jouw medewerkers om dagelijks continu te verbeteren? Go to Gemba! Oftewel, ga de werkvloer op: daar waar zorg wordt verleend en waarde wordt gecreëerd. Leer wat er komt kijken bij een succesvolle Gemba Walk en hoe je dit inzet in de zorg.

  Workshop A3-jaarplannen
  Vind je het lastig om een jaarplan te schrijven? Heb je het gevoel dat het teveel tijd in beslag neemt? En blijkt het daarna niets meer dan een papieren tijger? De A3-jaarplanmethode is erop gericht om een bondig jaarplan op te stellen, waarin je de vertaling maakt van strategie naar concrete doelen, resultaten en activiteiten. Zo zorg je ervoor dat je het jaarplan ook daadwerkelijk in de praktijk gaat gebruiken.

 • Na afloop van de training:

  • Heb je kennis van de methodiek waar jij de workshop in hebt gevolgd.
  • Kun je het doel en de toegevoegde waarde van de methodiek benoemen en uitleggen aan collega’s.
  • Weet je hoe je deze methodiek toepast in de praktijk van jouw eigen organisatie.
  • Heb je de methodiek geoefend op eigen casuïstiek.
 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.

  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Voor wie is deze workshop bedoeld? Voor iedereen die aan de slag wil gaan met verbeterprojecten binnen alle sectoren van de zorg. Dit kunnen laagdrempelige, dagelijkse verbeteringen zijn, tot grote organisatiebrede projecten. De methodieken die je in de workshop leert, kun je binnen de verbeterprojecten en in dagelijkse praktijk inzetten.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op

Ook interessant voor je?
 • Lean Simulatiespel: ervaar Lean principes in de praktijk
  Game Incompanytraining
 • Leergang Lean in de zorg
  Opleiding Incompanytraining