Open trainingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema
  • Basistraining Roosteren in de zorg
    Training
    Start 11-11-2024

    Ben jij planner in de zorg? Het blijft een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen zorgvraag, personeelsaanbod en de wensen van medewerkers. De bezuinigingen in de sector vragen om een efficiënte personeelsplanning. Wat zijn de meest voorkomende knelpunten bij rooster maken en roosterverwerking? Hoe weet je welke personele formatie nodig is om het hele jaar de juiste bezetting te realiseren? Met welke regelgeving moet je rekening houden? Het maken van een roosterplanning is niet eenvoudig. Hoe bereik je de meest optimale inzet van medewerkers?

    Meer info
  • Training Vaardigheden voor de kwaliteitsadviseur
    Training
    Start 12-11-2024

    Kwaliteit zit niet in systemen en regels, maar in talentvolle en professionele medewerkers en in de directe relatie met de cliënt. Hoe zorg ik er als kwaliteitsadviseur voor dat medewerkers zich hier bewust van zijn en kwaliteit op de agenda zetten? En op welke manier kan ik mijn organisatie hierin meenemen? Dit zijn vragen waar je je als kwaliteitsadviseur mee bezighoudt bij jouw inspanningen om kwaliteit meer te beleggen bij het primair proces. In deze training ga je aan de slag met de vaardigheden die nodig zijn om jouw doelen te bereiken.

    Meer info
  • Training Vaardigheden voor voorzitters van calamiteitenonderzoekscommissies
    Training
    Start 18-11-2024

    Calamiteitenonderzoek is een essentiële schakel in het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Als (extern) voorzitter en/of procesverantwoordelijke begeleid je de onderzoekscommissie in het achterhalen van basisoorzaken en het gezamenlijk voorstellen van verbetermaatregelen. Dit vraagt om uitgebreide kennis over de verschillende onderdelen van het onderzoeksproces, rapportage-eisen én specifieke vaardigheden in omgang met complexe praktijksituaties. Tijdens deze training ga je hiermee aan de slag leer je hoe je op effectieve en persoonlijke wijze vorm geeft aan het leiden en begeleiden van jouw onderzoekscommissie.

    Meer info
  • Stoomcursus DBC’s
    Basiscursus
    21-11-2024

    Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van de DBC-systematiek zijn groot! Wat betekenen DBC’s voor jouw organisatie en voor jouw eigen werkzaamheden? Hoe zit de systematiek in elkaar? En wat heeft ICD-10 met DBC’s te maken?

    Schrijf je in en boost binnen één dag je DBC basis kennis!

    Meer info
  • Basistraining Calamiteitenonderzoek
    Basistraining
    Start 28-11-2024

    Een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem is het analyseren van ernstige incidenten en calamiteiten middels retrospectieve risicoanalyse. Dit helpt je de basisoorzaken van calamiteiten te vinden en verbetermaatregelen te treffen om hier organisatiebreed van te kunnen leren. Tijdens deze basistraining leer je calamiteitenonderzoek uit te voeren middels de negen-stappen methode, op basis van de PRISMA- en SIRE methodiek.

    Schrijf je direct in 👉

    Meer info
  • Training FRAM
    Training
    28-11-2024

    FRAM (Functional Resonance Analysis Method) is op dit moment één van de meest gebruikte Safety-II instrumenten en brengt gedetailleerd in beeld hoe een proces in de dagelijkse praktijk op de werkvloer verloopt. FRAM biedt daarmee de basis voor praktisch haalbare verbeterinitiatieven, passend bij de situatie op de werkvloer. Tijdens deze training leer je de principes en diverse aspecten van FRAM kennen en krijg je inzicht in wanneer het waardevol is een FRAM in te zetten.

    Meer info
  • Training Incidentanalyse
    Training
    28-11-2024

    Incidentanalyse is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem. Inzicht in lichte incidenten geeft je de mogelijkheid om tijdig te reageren op (bijna)incidenten en om calamiteiten te voorkomen. Zo kun je op een laagdrempelige, relatief eenvoudige wijze de kwaliteit van jouw processen en de zorg voor de cliënt/patiënt samen met jouw team verbeteren. Maak op praktische wijze kennis met diverse methodieken om incidenten te analyseren en op basis hiervan te kunnen verbeteren.

    Meer info
  • Training Auditen met waarderende insteek
    Training
    09-12-2024

    Ben je op zoek naar een manier om interne audits positief in te steken zodat meer verbeterkansen boven water komen en auditees gemotiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan? Dan is waarderend auditen (appreciative inquiry) de juiste methodiek! Deze methodiek is bij uitstek geschikt als aanvulling op reguliere auditmethodieken en maakt het mogelijk om interne audits binnen jouw organisatie niet alleen in te zetten als verbeterinstrument, maar ook als veranderinstrument.

    Meer info
  • Verdiepingstraining Calamiteitenonderzoek voor Wmo-toezichthouders
    Training
    12-12-2024

    Wil je een volgende stap zetten in het beoordelen van ernstige incidenten/calamiteiten? Heb je de ambitie om jouw impact als Wmo-toezichthouder te vergroten, zodat aanbieders maximaal kunnen leren van de uitkomsten van het toezicht? Dit vraagt om verdiepende kennis over analysemethodieken én vaardigheden in het geven van constructieve feedback en het houden van proactief toezicht. In deze verdiepingstraining ga je hiermee aan de slag.

    Schrijf je direct in 👉

    Meer info
  • Basistraining Interne audits
    Basistraining
    Start 23-01-2025

    Interne audits zijn belangrijk voor de kwaliteitsverbetering binnen jouw zorgorganisatie. Daarom is het van essentieel belang dat deze goed worden uitgevoerd. Zijn interne audits voor jou een nieuwe uitdaging en wil je weten hoe je een audit met succes en plezier uitvoert? Dan is deze tweedaagse training geschikt voor jou!

    Schrijf je direct in 👉

    Meer info