Open trainingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema

  • Training Sturen op kwaliteit in de zorg
    Training
    Start 09-10-2023

    Ken je dat gevoel van niet ‘in control’ zijn? Het gevoel dat je niet genoeg inzicht in en invloed hebt op de stand van zaken binnen jouw organisatie of afdeling. En merk je dat je wel veel (kwaliteits)data of –informatie tot je beschikking hebt, maar niet altijd weet wat je hiermee aanmoet? Om jouw afdelings- en organisatiedoelen te kunnen realiseren, is sturing op basis van behaalde resultaten noodzakelijk. Leer welke stappen je (samen met jouw team) kunt nemen om grip terug te krijgen.

    Meer info
  • Basistraining PRI
    Basistraining
    10-10-2023

    De prospectieve risico-inventarisatie (PRI) is een belangrijk onderdeel uit het kwaliteits- en veiligheidsmanagementsysteem (K-VMS). Je zet het instrument in om vooraf naar een proces of thema te kijken en met een multidisciplinaire groep te bepalen waar (mogelijke) risico’s zitten voor de (patiënt)veiligheid en of hiervoor beheersmaatregelen nodig zijn. Tijdens deze basistraining leer je een PRI uit te voeren middels de HFMEA light-methodiek (ook wel bekend onder de naam SAFER).

    Meer info
  • Training Capaciteitsmanagement op de polikliniek
    Training
    Start 12-10-2023

    Hoe vind je de balans tussen zorgvraag en zorgaanbod (zorgprofessionals, ruimten en apparatuur)? En hoe zorg je dat je het aantal patiënten op de polikliniek ziet conform de afspraken met de zorgverzekeraar? Dit zijn vragen die bij veel ziekenhuizen spelen. Tijdens deze training leer je aan de hand van een stappenplan hoe je de polikliniek efficiënter en effectiever met behulp van capaciteitsmanagement en zorglogistiek inricht.

    Meer info
  • Training Intervisiebijeenkomsten begeleiden in de zorg
    Training
    Start 12-10-2023

    Leren van elkaar is een belangrijke manier om continu te kunnen verbeteren in de zorg. Met intervisie faciliteer je een leerklimaat waarin je open kennis en ervaringen met elkaar uitwisselt. Als intervisiebegeleider bepaal je voor een groot deel het succes van een intervisiebijeenkomst. Jij schept (samen met de groep) de voorwaarden om met elkaar te kunnen leren. Een grote verantwoordelijkheid dus. Hoe pak je dit goed aan?

    Meer info
  • Verdiepingstraining calamiteitenonderzoek
    Verdiepingstraining
    12-10-2023

    Wil je met calamiteitenonderzoek een nog scherpere analyse op ernstige incidenten/calamiteiten kunnen maken, die beter wordt gedragen in jouw organisatie? Dit vraagt om ervaring, beschikking over- en flexibiliteit in analysemethodieken en aanscherping van vaardigheden. In de verdiepingstraining calamiteitenonderzoek ga je hiermee aan de slag.

    Meer info
  • Training Vaardigheden voor voorzitters van calamiteitenonderzoekscommissies
    Training
    Start 30-10-2023

    Calamiteitenonderzoek is een essentiële schakel in het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Als (extern) voorzitter en/of procesverantwoordelijke begeleid je de onderzoekscommissie in het achterhalen van basisoorzaken en het gezamenlijk voorstellen van verbetermaatregelen. Dit vraagt om uitgebreide kennis over de verschillende onderdelen van het onderzoeksproces, rapportage-eisen én specifieke vaardigheden in omgang met complexe praktijksituaties. Tijdens deze training ga je hiermee aan de slag leer je hoe je op effectieve en persoonlijke wijze vorm geeft aan het leiden en begeleiden van jouw onderzoekscommissie.

    Meer info
  • Basistraining calamiteitenonderzoek voor Wmo-toezichthouders
    Basistraining
    Start 31-10-2023

    Als toezichthouder ben je sinds 2015 verantwoordelijk voor het eerstelijns toezicht met betrekking tot de Wmo binnen jouw gemeente. Dit houdt in dat je je bezighoudt met het beoordelen en uitvoeren van (aanvullend) calamiteitenonderzoek. Hierbij is het streven dat aanbieders van voorzieningen maximaal kunnen leren van de uitkomsten van het toezicht. Wil je weten wat er komt kijken bij het onderzoeken van ernstige incidenten en (mogelijke) calamiteiten? En wil je dit onderzoek (nog) beter kunnen beoordelen? Kortom, wil je optimaal invulling kunnen geven aan jouw rol?

    Meer info
  • Training Administratieve organisatie en interne beheersing
    Training
    31-10-2023

    Ontwikkelingen als Horizontaal Toezicht brengen met zich mee dat er steeds meer nadruk komt te liggen op risicobeheersing en continu verbeteren. Van interne controle (IC) naar interne beheersing (IB), op basis van een actuele en geborgde administratieve organisatie (AO). Hoe maak je nu de vertaling van deze landelijke ontwikkelingen naar jouw organisatie? En misschien nog wel belangrijker, hoe neem je de rest van de organisatie hierin mee?

    Meer info
  • Cursus Slim roosteren in de zorg
    Cursus
    Start 02-11-2023

    Ben jij planner in de zorg? Het blijft een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen zorgvraag, personeelsaanbod en de wensen van medewerkers. De bezuinigingen in de sector vragen om een efficiënte personeelsplanning. Wat zijn de meest voorkomende knelpunten bij rooster maken en roosterverwerking? Hoe weet je welke personele formatie nodig is om het hele jaar de juiste bezetting te realiseren? Met welke regelgeving moet je rekening houden? Het maken van een roosterplanning is niet eenvoudig. Hoe bereik je de meest optimale inzet van medewerkers?

    Meer info
  • Basistraining Projectmanagement in de zorg
    Training
    Start 07-11-2023

    Projecten worden veelvuldig ingezet binnen de zorg. Het is een effectieve manier om veranderingen en innovaties te realiseren. Dit lukt alleen als je projectmanagement goed aanpakt en organiseert. Ga jij naast jouw dagelijkse werkzaamheden ook aan de slag als projectmedewerker of projectleider binnen jouw organisatie? Met de juiste kennis en vaardigheden wordt jullie project een succes!

    Meer info