Open trainingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema
 • Basistraining Interne audits
  Basistraining
  Start 03-09-2024

  Interne audits zijn belangrijk voor de kwaliteitsverbetering binnen jouw zorgorganisatie. Daarom is het van essentieel belang dat deze goed worden uitgevoerd. Zijn interne audits voor jou een nieuwe uitdaging en wil je weten hoe je een audit met succes en plezier uitvoert? Dan is deze tweedaagse training geschikt voor jou!

  Schrijf je direct in 👉

  Meer info
 • Basistraining Calamiteitenonderzoek
  Basistraining
  Start 12-09-2024

  Een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem is het analyseren van ernstige incidenten en calamiteiten middels retrospectieve risicoanalyse. Dit helpt je de basisoorzaken van calamiteiten te vinden en verbetermaatregelen te treffen om hier organisatiebreed van te kunnen leren. Tijdens deze basistraining leer je calamiteitenonderzoek uit te voeren middels de negen-stappen methode, op basis van de PRISMA- en SIRE methodiek.

  Schrijf je direct in 👉

  Meer info
 • Stoomcursus DBC’s
  Basiscursus
  17-09-2024

  Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van de DBC-systematiek zijn groot! Wat betekenen DBC’s voor jouw organisatie en voor jouw eigen werkzaamheden? Hoe zit de systematiek in elkaar? En wat heeft ICD-10 met DBC’s te maken?

  Schrijf je in en boost binnen één dag je DBC basis kennis!

  Meer info
 • Basistraining Roosteren in de zorg
  Training
  Start 19-09-2024

  Ben jij planner in de zorg? Het blijft een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen zorgvraag, personeelsaanbod en de wensen van medewerkers. De bezuinigingen in de sector vragen om een efficiënte personeelsplanning. Wat zijn de meest voorkomende knelpunten bij rooster maken en roosterverwerking? Hoe weet je welke personele formatie nodig is om het hele jaar de juiste bezetting te realiseren? Met welke regelgeving moet je rekening houden? Het maken van een roosterplanning is niet eenvoudig. Hoe bereik je de meest optimale inzet van medewerkers?

  Meer info
 • Training De juiste dataoplossing bij de (juiste) vraag
  Training
  26-09-2024

  Ben jij het aanspreekpunt voor je collega’s als het gaat om datavragen? Maak jij dashboards en rapportages en ben je in deze rol gegroeid zonder data-achtergrond? Misschien herken je dan ook dat je soms analyses en dashboards aanlevert die uiteindelijk toch niet gebruikt worden of waarbij je collega aangeeft dat dit toch niet is wat ze zochten. Dan kan jij opnieuw aan het werk of moet je wéér schakelen tussen je collega’s. Dat kan beter! Tijdens de training 'De juiste dataoplossing bij de (juiste) vraag’ leer je de vraag achter de vraag scherp te krijgen. Daarnaast leer je om de vraag zo concreet en objectief mogelijk te formuleren, zodat iedereen hetzelfde uitgangspunt heeft. Je krijgt een praktisch stappenplan waarmee je op een gestructureerde manier te werk kunt gaan en daarmee de juiste dataoplossing oplevert waar de vraagsteller echt mee geholpen is.  

  Zorg voor een efficiënte en impactvolle dataoplossing: schrijf je in! 

  Meer info
 • Masterclass: Van Controller naar Business Partner
  Verdiepingstraining
  Start 26-09-2024

  De zorgsector dreigt financieel onder druk te komen staan en als Controller heb jij een sleutelfunctie om tijdig en adequaat hier op in te spelen. Je wordt dan ook steeds vaker gevraagd om niet alleen cijfers te delen, maar ook te adviseren over de strategie die daaruit volgt. Deze nieuwe rol vergt aanvullende kennis en vaardigheden. Hoe ga je die zo snel mogelijk vergaren? Daar is deze Masterclass voor! Tijdens deze Masterclass nemen verschillende experts, met jarenlange ervaring in de zorgsector, je aan de hand mee. Gedurende vier sessies leer je over ketenzorg, regionalisering, meerjarenplanning, strategische bedrijfsvoering en financiering. 

  Maak de stap van Controller naar Business Partner. Schrijf je in!

  Meer info
 • Training Auditen met waarderende insteek
  Training
  30-09-2024

  Ben je op zoek naar een manier om interne audits positief in te steken zodat meer verbeterkansen boven water komen en auditees gemotiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan? Dan is waarderend auditen (appreciative inquiry) de juiste methodiek! Deze methodiek is bij uitstek geschikt als aanvulling op reguliere auditmethodieken en maakt het mogelijk om interne audits binnen jouw organisatie niet alleen in te zetten als verbeterinstrument, maar ook als veranderinstrument.

  Meer info
 • Basistraining PRI
  Basistraining
  01-10-2024

  Voorkomen is beter dan genezen. Potentiële zorgrisico's heb je dan ook het liefst vooraf in kaart. Zo kun je op tijd de juiste maatregelen treffen. De PRI (prospectieve risico-inventarisatie) is hiervoor hét instrument. Ga je vanuit jouw rol als kwaliteitsadviseur of zorgprofessional een PRI uitvoeren of begeleiden en is deze methodiek nieuw voor jou? Of wil je binnen jouw zorgorganisatie aan de slag met risicomanagement en/of risicobewustzijn, maar weet je nog niet precies hoe? In deze praktische training leer je alles over het uitvoeren, begeleiden en opzetten van PRI's in jouw zorgorganisatie.

  Schrijf je direct in 👉

  Meer info
 • Training DBC’s: verdieping en verbreding
  Verdiepingstraining
  01-10-2024

  Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van DBC’s zijn groot! Waar zitten de knelpunten? Hoe zorg je dat de registratie juist, volledig en tijdig is? Wat zijn de financiële risico’s en gevolgen voor jouw organisatie en hoe houd je deze beheersbaar?

  Maak kans op 10% korting en draag een collega aan voor de Stoomcursus DBC's*

  Meer info
 • Training Faciliteren van Learning Teams
  Training
  Start 01-10-2024

  Leert jouw organisatie van de onderzoeken naar een ernstige gebeurtenis? En leidt het dan ook tot duurzame verandering? Natuurlijk moeten ernstige gebeurtenissen onderzocht worden. Maar minstens zo belangrijk is het om met de betrokkenen goed te begrijpen wat er is gebeurd, in welke context en hoe alles met elkaar daarin heeft samengewerkt.

  Meer info