Trainingen & opleidingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema
  • Slim onderweg met de AVG in de zorg
    Training
    25-03-2024

    Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG Privacywet) van toepassing. Deze AVG brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee voor zorgverleners. In de gezondheidszorg wordt nogal wat data gebruikt. Data over patiënten en aandoeningen helpen zorgverleners hun dienstverlening beter te kunnen uitvoeren. Het gebruik rond deze gegevens is onderhevig aan regelgeving. Met de komst van de nieuwe Privacywet is het van belang exact te weten hoe deze toegepast en bewaakt dient te worden binnen jouw eigen zorginstelling.

    Meer info
  • Training Samen beslissen over passende zorg
    Training
    26-03-2024

    Ouderen wonen steeds langer thuis. En het liefst zijn ze daarbij ook nog zelfredzaam. Hoe kun je als zorgverlener de zelfredzaamheid van je cliënten bevorderen? Hoe zorg je ervoor dat cliënten openstaan voor het gebruik van (technologische) hulpmiddelen en het inschakelen van hun netwerk en informele zorg? En jij je tijd kunt besteden aan de meer complexere zorgtaken?

    Meer info
  • Training Administratieve organisatie en interne beheersing
    Training
    02-04-2024

    Ontwikkelingen als Horizontaal Toezicht brengen met zich mee dat er steeds meer nadruk komt te liggen op risicobeheersing en continu verbeteren. Van interne controle (IC) naar interne beheersing (IB), op basis van een actuele en geborgde administratieve organisatie (AO). Hoe maak je nu de vertaling van deze landelijke ontwikkelingen naar jouw organisatie? En misschien nog wel belangrijker, hoe neem je de rest van de organisatie hierin mee?

    Meer info
  • Training Capaciteitsmanagement in de kliniek
    Training
    Start 02-04-2024

    Hoe vind je een goede balans tussen het beschikbaar stellen en inplannen van o.a. de capaciteit op de verpleegafdelingen? En hoe houd je daarbij rekening met logistieke vraagstukken, zoals de griepperiode en de uitstroommogelijkheden naar VVT instellingen? Dit vraagt om integrale afstemming tussen de verschillende klinische afdelingen en om zorglogistieke sturing binnen deze afdelingen. Leer aan de hand van een stappenplan hoe je realiseert dat de patiënt zo optimaal mogelijk het proces in-, door- en uitstroomt en capaciteiten zo efficiënt mogelijk worden benut.

    Meer info
  • Verdiepingstraining calamiteitenonderzoek
    Verdiepingstraining
    02-04-2024

    Wil je met calamiteitenonderzoek een nog scherpere analyse op ernstige incidenten/calamiteiten kunnen maken, die beter wordt gedragen in jouw organisatie? Dit vraagt om ervaring, beschikking over- en flexibiliteit in analysemethodieken en aanscherping van vaardigheden. In de verdiepingstraining calamiteitenonderzoek ga je hiermee aan de slag.

    Schrijf je direct in 👉

    Meer info
  • Basistraining calamiteitenonderzoek voor Wmo-toezichthouders
    Basistraining
    Start 09-04-2024

    Als toezichthouder ben je sinds 2015 verantwoordelijk voor het eerstelijns toezicht met betrekking tot de Wmo binnen jouw gemeente. Dit houdt in dat je je bezighoudt met het beoordelen en uitvoeren van (aanvullend) calamiteitenonderzoek. Hierbij is het streven dat aanbieders van voorzieningen maximaal kunnen leren van de uitkomsten van het toezicht. Wil je weten wat er komt kijken bij het onderzoeken van ernstige incidenten en (mogelijke) calamiteiten? En wil je dit onderzoek (nog) beter kunnen beoordelen? Kortom, wil je optimaal invulling kunnen geven aan jouw rol?

    Schrijf je direct in 👉

    Meer info
  • Basistraining interne audits
    Basistraining
    Start 09-04-2024

    Interne audits zijn belangrijk voor de kwaliteitsverbetering binnen jouw zorgorganisatie. Daarom is het van essentieel belang dat deze goed worden uitgevoerd. Zijn interne audits voor jou een nieuwe uitdaging en wil je weten hoe je een audit met succes en plezier uitvoert? Dan is deze tweedaagse training geschikt voor jou!

    Schrijf je direct in 👉

    Meer info
  • Basistraining FRAM
    Training
    11-04-2024

    FRAM (Functional Resonance Analysis Method) is op dit moment één van de meest gebruikte Safety-II instrumenten en brengt gedetailleerd in beeld hoe een proces in de dagelijkse praktijk op de werkvloer verloopt. FRAM biedt daarmee de basis voor praktisch haalbare verbeterinitiatieven, passend bij de situatie op de werkvloer. Tijdens deze basistraining leer je de principes en diverse aspecten van FRAM kennen en krijg je inzicht in wanneer het waardevol is een FRAM in te zetten.

    Meer info
  • Stoomcursus DBC's GRZ
    Basiscursus
    11-04-2024

    De geriatrische revalidatiezorg is overgeheveld naar de Zorgverzekeringswet. Zorg en behandeling worden sindsdien via DBC’s gefinancierd. De DBC-systematiek is compleet anders dan de andere financieringen waarmee ouderenzorgorganisaties te maken hebben. Behandelaren registreren zorgactiviteiten, financieel medewerkers declareren in DBC’s en managers GRZ monitoren en sturen op een andere manier dan zij gewend zijn in de Wlz.

    Schrijf je direct in 👉

    Meer info
  • Training Incidentanalyse
    Training
    15-04-2024

    Incidentanalyse is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem. Inzicht in lichte incidenten geeft je de mogelijkheid om tijdig te reageren op (bijna)incidenten en om calamiteiten te voorkomen. Zo kun je op een laagdrempelige, relatief eenvoudige wijze de kwaliteit van jouw processen en de zorg voor de cliënt/patiënt samen met jouw team verbeteren. Maak op praktische wijze kennis met diverse methodieken om incidenten te analyseren en op basis hiervan te kunnen verbeteren.

    Meer info