-
Capaciteitsmanagement op de polikliniekTrainingStart 11-05-2021Meer info
Hoe vind je de balans tussen zorgvraag en zorgaanbod (zorgprofessionals, ruimten en apparatuur)? En hoe zorg je dat je het aantal patiënten op de polikliniek ziet conform de afspraken met de zorgverzekeraar? Dit zijn vragen die bij veel ziekenhuizen spelen. Tijdens deze training leer je aan de hand van een stappenplan hoe je de polikliniek efficiënter en effectiever met behulp van capaciteitsmanagement en zorglogistiek inricht.
-
Praktisch vormgeven aan de nieuwe visie op kwaliteitTraining11-05-2021Meer info
Kwaliteit van zorg kenmerkte zich de afgelopen jaren veelal door richtlijnen, protocollen, standaardisatie en indicatoren. Dit heeft waardevolle verbeteringen opgeleverd. Tegelijkertijd bleek dat professionals aandacht en ruimte misten voor persoonsgerichte zorg en eigen regie. In haar nieuwe visie zet de Kwaliteitsraad daarom de (ervarings-)kennis van alle betrokkenen én het gesprek tussen zorgverlener en patiënt/cliënt centraal. Met als doel: samen reflecteren, leren en verbeteren. Aan zorgorganisaties nu de taak deze uitgangspunten te vertalen naar passend kwaliteitsbeleid, waarin het goede van het huidige kwaliteitsdenken behouden blijft én ruimte wordt gecreëerd voor persoonsgerichte zorg.
-
In regie op ICT en e-healthTraining17-05-2021Meer info
De transformatie naar 'digitaal is het nieuwe normaal' en 'juiste zorg op de juiste plek' krijgt steeds meer vorm. De aandacht voor e-health & ICT groeit. Corona versterkt en benadrukt de noodzaak van deze groei nog eens. Voor ICT-afdelingen een nieuwe uitdaging om deze ontwikkelingen in regie te houden: de span of control neemt toe. Zowel snelle technologische ontwikkelingen, toename van de inzet van e-health, als samenwerkingsverbanden met andere zorginstellingen vergen veel afstemming tussen organisaties en leveranciers. Integratie en interoperabiliteit worden kernactiviteiten.
-
Basiscursus NEN 7510: informatiebeveiliging in de zorgBasiscursus18-05-2021Meer info
In deze ééndaagse cursus raak je vertrouwd met de NEN 7510: de Nederlandse standaard voor informatiebeveiliging in de zorg. Je krijgt inzicht in belang en noodzaak van informatiebeveiliging en de eisen die de NEN 7510 stelt.
-
IncidentanalyseTraining18-05-2021Meer info
Incidentanalyse is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem. Inzicht in lichte incidenten geeft je de mogelijkheid om tijdig te reageren op (bijna)incidenten en om calamiteiten te voorkomen. Zo kun je op een laagdrempelige, relatief eenvoudige wijze de kwaliteit van jouw processen en de zorg voor de cliënt/patiënt samen met jouw team verbeteren. Maak op praktische wijze kennis met diverse methodieken om incidenten te analyseren en op basis hiervan te kunnen verbeteren.
-
Netwerkzorg en -leiderschapTrainingStart 20-05-2021Meer info
De zorgvraag wordt complexer en kosten stijgen als gevolg van ontwikkelingen als vergrijzing, toename in het aantal chronisch zieken en multimorbiditeit. Tegelijkertijd is er een tekort aan zorgprofessionals en krijgen mantelzorgers een belangrijkere rol. Om aan te kunnen blijven sluiten bij de veranderde zorgvraag, ontstaan steeds meer samenwerkingsinitiatieven binnen en tussen zorgaanbieders, ziekenhuizen, eerstelijns-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties, wijkteams en gemeenten. Het opzetten, behouden en versterken van lokale samenwerking in netwerken blijkt echter uitdagend. Hoe zorg jij ervoor dat jullie zorgnetwerk een succes wordt én blijft?
-
(Online) Basistraining calamiteitenonderzoekBasistrainingStart 20-05-2021Meer info
Een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem is het analyseren van ernstige incidenten en calamiteiten middels retrospectieve risicoanalyse. Dit helpt je de basisoorzaken van calamiteiten te vinden en verbetermaatregelen te treffen om hier organisatiebreed van te kunnen leren. Tijdens deze basistraining leer je calamiteitenonderzoek uit te voeren middels de PRISMA Plus-methodiek.
-
Stoomcursus DBC's voor de GRZBasiscursus20-05-2021Meer info
De geriatrische revalidatiezorg is overgeheveld naar de Zorgverzekeringswet. Zorg en behandeling worden sindsdien via DBC’s gefinancierd. De DBC-systematiek is compleet anders dan de andere financieringen waarmee ouderenzorgorganisaties te maken hebben. Behandelaren registreren zorgactiviteiten, financieel medewerkers declareren in DBC’s en managers GRZ monitoren en sturen op een andere manier dan zij gewend zijn in de Wlz.
-
Innovatiemanagement in de zorgTrainingStart 25-05-2021Meer info
Zie jij ook overal mogelijkheden om de inrichting en uitvoering van de zorg verder te verbeteren? Zit je vol met vernieuwende ideeën, maar weet je niet hoe je deze daadwerkelijk van de grond kunt krijgen? Innovaties, van klein tot groot, zijn essentieel om kwalitatieve, betaalbare en doelmatige zorg te realiseren. Met de juiste handvatten kun je jouw plannen tot een duurzaam succes in de praktijk maken.
-
(Online) (Advies)vaardigheden voor de zorgadministratieTrainingStart 25-05-2021Meer info
Registratie en declaratie van geleverde zorg moet juist, tijdig en volledig zijn. Aan jou als adviseur Zorgadministratie de uitdaging om dit binnen de organisatie vorm te geven. Het betrekken van de werkvloer is hierbij essentieel. Maar hoe neem je je collega’s hierin mee? En hoe zorg je ervoor dat zij ook het belang van een correcte bronregistratie onderstrepen en gemotiveerd zijn om samen met jou structurele verbeteringen door te voeren?