Trainingen & opleidingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema
 • Training Praktisch vormgeven aan de nieuwe visie op kwaliteit van zorg
  Training
  16-04-2024

  Naar een erkend en gedragen kwaliteitsbeleid door alle betrokkenen

  Een ervaren trainer van Q-Academie brengt je in 1 dag helemaal op de hoogte van de ‘nieuwe’ visie op kwaliteit van zorg van de Kwaliteitsraad. Je leert stap voor stap hoe je deze visie en jouw ideeën hierover vertaalt naar een passend kwaliteitsbeleid voor jouw organisatie. We bespreken een aantal (nieuwe) kwaliteitsinstrumenten en ideeën om zorgverleners en patiënten/cliënten te betrekken bij het vormgeven van kwaliteitsbeleid. Je gaat naar huis met een concreet actieplan en een praktisch digitaal receptenboek “De Kwaliteitskeuken”, met concrete tips en manieren om het nieuwe kwaliteitsdenken in de praktijk te brengen. 

  Schrijf je direct in πŸ‘‰

  Meer info
 • Basiscursus NEN 7510: informatiebeveiliging in de zorg
  Basiscursus
  18-04-2024

  In deze ééndaagse cursus raak je vertrouwd met de NEN 7510: de Nederlandse standaard voor informatiebeveiliging in de zorg. Je krijgt inzicht in belang en noodzaak van informatiebeveiliging en de eisen die de NEN 7510 stelt.  

  Meer info
 • Training Excel voor adviseurs en stafmedewerkers in de zorg
  Training
  22-04-2024

  Snel thuis in handige functionaliteiten voor jouw werkzaamheden!  

  Werk jij op de afdeling zorgadministratie, kwaliteit of planning en control en is het werken in Excel nieuw voor jou? Of werk je regelmatig in Excel, maar merk je dat je nét de handigheid mist om jouw werkzaamheden efficiënt en effectief uit te voeren? Zelf de mogelijkheden van Excel ‘uitvogelen’ kost veel tijd en energie, met als gevolg dat andere werkzaamheden blijven liggen. In deze praktijkgerichte training leer je op jouw eigen niveau de mogelijkheden van Excel kennen. Je gaat daarbij aan de slag met herkenbare casuïstiek en data.

  Meld je direct aan πŸ‘‰

  Meer info
 • Training PRI expert
  Verdiepingstraining
  23-04-2024

  We kennen de Prospectieve Risico-inventarisaties (PRI) uit het VMS Veiligheidsprogramma als instrument om risico’s te herkennen in het primair proces. Maar de PRI is en kan zoveel meer! Risico’s komen in alle domeinen van jouw zorgorganisatie voor, denk aan financiën, medewerkers, ICT, apparatuur, bestuur en toezicht. De PRI kan dan ook op elk domein en op elk niveau van jouw organisatie worden ingezet om risico’s te identificeren, analyseren en beoordelen. Wanneer je de risico’s in beeld hebt, helpt dit jou jouw (organisatie)doelen beter en efficiënter te bereiken. Maar hoe?

  Meer info
 • Basistraining Projectmanagement in de zorg
  Training
  Start 25-04-2024

  Sterk projectmanagement leidt tot geweldige veranderingen en innovaties in de zorg. Tegelijkertijd brengt de complexe zorgcontext een uitdagende dynamiek met zich mee bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van projecten. Dit vraagt van jou als projectleider om een combinatie van kennis en vaardigheden. Jij wil een project gestructureerd kunnen  aanpakken en scherp de voortgang bewaken, terwijl je ook de juiste mensen betrekt en op de hoogte houdt. Wie ben jij als projectleider, waar liggen jouw talenten en hoe maak je daarmee jouw project tot een succes? 

  Meer info
 • Training Agile & Scrum projectmanagement in de zorg
  Training
  Start 25-04-2024

  De snelle veranderingen in de zorg vragen naast inhoudelijke expertise om nieuwe vaardigheden. Van medewerkers wordt verwacht projectmatig te werken. Projectleiders in de zorg zijn vaak stafmedewerkers of leidinggevenden die dit ‘erbij doen’, maar niet vanuit hun dagelijkse praktijk gewend zijn te doen. Steeds meer projecten worden uitgevoerd op basis van Agile Scrum projectmanagement. De Scrum-methodiek helpt om snel resultaat op te leveren en biedt ruimte om tussentijds bij te sturen.

  Meer info
 • Training 'Werkgeluk’
  Training
  14-05-2024

  Werknemers die gelukkig zijn, zijn overal het algemeen gemotiveerd, productief en zetten zich voor een goede kwaliteit van zorg. Daarnaast hebben werknemers die gelukkig zijn in hun werk minder de neiging om van baan te veranderen. Met andere woorden: minder verloop en meer continuïteit in het leveren van zorg.

  Meer info
 • Training Aan de slag met Safety-II in de zorg
  Training
  Start 16-05-2024

  Ben je enthousiast over Safety-II? Wil je deze denkwijze leren kennen en inzetten om op een positieve manier te komen tot verbeteringen die jouw organisatie écht verder brengen? Voor de praktische toepassing van Safety-II zijn er verschillende mogelijkheden en instrumenten. De inzet hiervan vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Tijdens deze training nemen wij je hierin mee, zodat je een vliegende start kunt maken in jouw organisatie.

  Meer info
 • Verdiepingstraining calamiteitenonderzoek voor Wmo-toezichthouders
  Training
  27-05-2024

  Wil je een volgende stap zetten in het beoordelen van ernstige incidenten/calamiteiten? Heb je de ambitie om jouw impact als Wmo-toezichthouder te vergroten, zodat aanbieders maximaal kunnen leren van de uitkomsten van het toezicht? Dit vraagt om verdiepende kennis over analysemethodieken én vaardigheden in het geven van constructieve feedback en het houden van proactief toezicht. In deze verdiepingstraining ga je hiermee aan de slag.

  Schrijf je direct in πŸ‘‰

  Meer info
 • Training Vaardigheden voor de kwaliteitsadviseur
  Training
  Start 06-06-2024

  Kwaliteit zit niet in systemen en regels, maar in talentvolle en professionele medewerkers en in de directe relatie met de cliënt. Hoe zorg ik er als kwaliteitsadviseur voor dat medewerkers zich hier bewust van zijn en kwaliteit op de agenda zetten? En op welke manier kan ik mijn organisatie hierin meenemen? Dit zijn vragen waar je je als kwaliteitsadviseur mee bezighoudt bij jouw inspanningen om kwaliteit meer te beleggen bij het primair proces. In deze training ga je aan de slag met de vaardigheden die nodig zijn om jouw doelen te bereiken.

  Meer info