-
Training Praktisch vormgeven aan de nieuwe visie op kwaliteitTraining06-06-2023Meer info
Kwaliteit van zorg kenmerkte zich de afgelopen jaren veelal door richtlijnen, protocollen, standaardisatie en indicatoren. Dit heeft waardevolle verbeteringen opgeleverd. Tegelijkertijd bleek dat professionals aandacht en ruimte misten voor persoonsgerichte zorg en eigen regie. In haar nieuwe visie zet de Kwaliteitsraad daarom de (ervarings-)kennis van alle betrokkenen én het gesprek tussen zorgverlener en patiënt/cliënt centraal. Met als doel: samen reflecteren, leren en verbeteren. Aan zorgorganisaties nu de taak deze uitgangspunten te vertalen naar passend kwaliteitsbeleid, waarin het goede van het huidige kwaliteitsdenken behouden blijft én ruimte wordt gecreëerd voor persoonsgerichte zorg.
-
Training Stakeholdermanagement in de zorgTraining06-06-2023Meer info
Binnen zorgorganisaties heb je te maken met veel verschillende belanghebbenden (of: stakeholders). Wie deze belanghebbenden zijn is grotendeels afhankelijk van het onderwerp waar je mee bezig bent. Om jouw plannen of projecten te laten slagen is het belangrijk deze stakeholders allereerst in beeld te brengen en tijdig te betrekken. Zo vergroot je draagvlak, verminder je weerstand en doordat belanghebbenden vroeg in het proces kunnen meedenken, kunnen (mogelijke) obstakels worden weggenomen. In deze training leer jij stakeholdermanagement in te zetten om jullie plannen succesvol van papier naar praktijk te kunnen brengen.
-
Verdiepingstraining calamiteitenonderzoek voor Wmo-toezichthoudersTraining08-06-2023Meer info
Wil je een volgende stap zetten in het beoordelen van ernstige incidenten/calamiteiten? Heb je de ambitie om jouw impact als Wmo-toezichthouder te vergroten, zodat aanbieders maximaal kunnen leren van de uitkomsten van het toezicht? Dit vraagt om verdiepende kennis over analysemethodieken én vaardigheden in het geven van constructieve feedback en het houden van proactief toezicht. In deze verdiepingstraining ga je hiermee aan de slag.
-
Workshop Formele gespreksvoering voor leidinggevenden in de zorgWorkshop08-06-2023Meer info
Formele gespreksvoering met medewerkers is onderdeel van jouw rol als leidinggevende. Het omvat bijvoorbeeld evaluatie- en ontwikkelgesprekken, verzuimgesprekken en goed- of slecht-nieuwsgesprekken. Het kan lastig zijn dergelijke gesprekken te initiëren en te voeren. Zeker wanneer je een vervelende boodschap moet overbrengen. Maar minstens zo uitdagend is het om formele gespreksvoering in te zetten voor het vergroten van eigenaarschap, continu verbeteren en tevredenheid van medewerkers.
-
Workshop Medische terminologieWorkshop08-06-2023Meer info
Heb je geen grondige kennis van de medische terminologie nodig, maar wil je wel jouw collega’s of klanten goed kunnen begrijpen? Volg dan deze compacte hoogrendementsworkshop, die speciaal ontwikkeld is voor hen die in het dagelijks werk te maken hebben met medische termen, bijvoorbeeld door het werken met DBC’s. Na afloop kun je de medische termen beter lezen en uitspreken en documenten beter begrijpen. Je bent een sterkere gesprekspartner in gesprekken waarin medische termen worden gebruikt.
-
Training DBC’s: verdieping en verbredingVerdiepingstraining13-06-2023Meer info
Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van DBC’s zijn groot! Waar zitten de knelpunten? Hoe zorg je dat de registratie juist, volledig en tijdig is? Wat zijn de financiële risico’s en gevolgen voor jouw organisatie en hoe houd je deze beheersbaar?
-
Basistraining Juridische kaders bij calamiteitenTraining04-07-2023Meer info
Uitwisseling van informatie in de zorg is van (levens)belang. Voor de individuele patiënt én voor de algehele toegang tot de gezondheidszorg. Het uitgangspunt ‘informatie mag niet gedeeld worden, tenzij…’ (het medisch beroepsgeheim) is dan ook breed bekend. Twee principes spelen hierbij een rol: de zwijgplicht en het verschoningsrecht. Ook bij het onderzoeken van klachten, incidenten en (mogelijke) calamiteiten staan vragen centraal als: Hoe ver reikt het medisch beroepsgeheim? Voor wie geldt dit? Welke uitzonderingsgronden zijn er?
-
Post-hbo opleiding Consulent Wmo, Wlz en JeugdwetOpleiding15-09-2023Meer info
Het werkveld van de Consulent Wmo, Wlz en Jeugdwet verandert snel en ingrijpend en de eisen die aan jou als professional worden gesteld, zijn hoog. Van jou worden een professionele houding, inhoudelijke kennis en effectieve gespreksvaardigheden verwacht. De indicerende gesprekken zijn voor een belangrijk deel bepalend voor het realiseren van het juiste plan.
-
Slim onderweg met de AVG in de zorgTraining28-09-2023Meer info
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG Privacywet) van toepassing. Deze AVG brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee voor zorgverleners. In de gezondheidszorg wordt nogal wat data gebruikt. Data over patiënten en aandoeningen helpen zorgverleners hun dienstverlening beter te kunnen uitvoeren. Het gebruik rond deze gegevens is onderhevig aan regelgeving. Met de komst van de nieuwe Privacywet is het van belang exact te weten hoe deze toegepast en bewaakt dient te worden binnen jouw eigen zorginstelling.
-
Training Capaciteitsmanagement in de kliniekTrainingStart 12-10-2023Meer info
Hoe vind je een goede balans tussen het beschikbaar stellen en inplannen van o.a. de capaciteit op de verpleegafdelingen? En hoe houd je daarbij rekening met logistieke vraagstukken, zoals de griepperiode en de uitstroommogelijkheden naar VVT instellingen? Dit vraagt om integrale afstemming tussen de verschillende klinische afdelingen en om zorglogistieke sturing binnen deze afdelingen. Leer aan de hand van een stappenplan hoe je realiseert dat de patiënt zo optimaal mogelijk het proces in-, door- en uitstroomt en capaciteiten zo efficiënt mogelijk worden benut.