Open trainingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema
 • Basistraining PRI
  Basistraining
  30-05-2024

  Voorkomen is beter dan genezen. Potentiële zorgrisico's heb je dan ook het liefst vooraf in kaart. Zo kun je op tijd de juiste maatregelen treffen. De PRI (prospectieve risico-inventarisatie) is hiervoor hét instrument. Ga je vanuit jouw rol als kwaliteitsadviseur of zorgprofessional een PRI uitvoeren of begeleiden en is deze methodiek nieuw voor jou? Of wil je binnen jouw zorgorganisatie aan de slag met risicomanagement en/of risicobewustzijn, maar weet je nog niet precies hoe? In deze praktische training leer je alles over het uitvoeren, begeleiden en opzetten van PRI's in jouw zorgorganisatie.

  Schrijf je direct in 👉

  Meer info
 • Training Vaardigheden voor de kwaliteitsadviseur
  Training
  Start 06-06-2024

  Kwaliteit zit niet in systemen en regels, maar in talentvolle en professionele medewerkers en in de directe relatie met de cliënt. Hoe zorg ik er als kwaliteitsadviseur voor dat medewerkers zich hier bewust van zijn en kwaliteit op de agenda zetten? En op welke manier kan ik mijn organisatie hierin meenemen? Dit zijn vragen waar je je als kwaliteitsadviseur mee bezighoudt bij jouw inspanningen om kwaliteit meer te beleggen bij het primair proces. In deze training ga je aan de slag met de vaardigheden die nodig zijn om jouw doelen te bereiken.

  Meer info
 • Stoomcursus DBC’s
  Basiscursus
  11-06-2024

  Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van de DBC-systematiek zijn groot! Wat betekenen DBC’s voor jouw organisatie en voor jouw eigen werkzaamheden? Hoe zit de systematiek in elkaar? En wat heeft ICD-10 met DBC’s te maken?

  Profiteer van 10% last-minute korting voor de trainingen met startdatum 11 juni en 8 juli 2024*. Schrijf je nu in!

  Meer info
 • Training DBC’s: verdieping en verbreding
  Verdiepingstraining
  20-06-2024

  Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van DBC’s zijn groot! Waar zitten de knelpunten? Hoe zorg je dat de registratie juist, volledig en tijdig is? Wat zijn de financiële risico’s en gevolgen voor jouw organisatie en hoe houd je deze beheersbaar?

  Maak kans op 10% korting en draag een collega aan voor de Stoomcursus DBC's*

  Meer info
 • Basistraining calamiteitenonderzoek
  Basistraining
  Start 02-07-2024

  Een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem is het analyseren van ernstige incidenten en calamiteiten middels retrospectieve risicoanalyse. Dit helpt je de basisoorzaken van calamiteiten te vinden en verbetermaatregelen te treffen om hier organisatiebreed van te kunnen leren. Tijdens deze basistraining leer je calamiteitenonderzoek uit te voeren middels de negen-stappen methode, op basis van de PRISMA- en SIRE methodiek.

  Schrijf je direct in 👉

  Meer info
 • Basistraining interne audits
  Basistraining
  Start 03-09-2024

  Interne audits zijn belangrijk voor de kwaliteitsverbetering binnen jouw zorgorganisatie. Daarom is het van essentieel belang dat deze goed worden uitgevoerd. Zijn interne audits voor jou een nieuwe uitdaging en wil je weten hoe je een audit met succes en plezier uitvoert? Dan is deze tweedaagse training geschikt voor jou!

  Schrijf je direct in 👉

  Meer info
 • Basistraining roosteren in de zorg
  Training
  Start 12-09-2024

  Ben jij planner in de zorg? Het blijft een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen zorgvraag, personeelsaanbod en de wensen van medewerkers. De bezuinigingen in de sector vragen om een efficiënte personeelsplanning. Wat zijn de meest voorkomende knelpunten bij rooster maken en roosterverwerking? Hoe weet je welke personele formatie nodig is om het hele jaar de juiste bezetting te realiseren? Met welke regelgeving moet je rekening houden? Het maken van een roosterplanning is niet eenvoudig. Hoe bereik je de meest optimale inzet van medewerkers?

  Meer info
 • Training De juiste dataoplossing bij de (juiste) vraag
  Training
  26-09-2024

  Ben jij het aanspreekpunt voor je collega’s als het gaat om datavragen? Maak jij dashboards en rapportages en ben je in deze rol gegroeid zonder data-achtergrond? Misschien herken je dan ook dat je soms analyses en dashboards aanlevert die uiteindelijk toch niet gebruikt worden of waarbij je collega aangeeft dat dit toch niet is wat ze zochten. Dan kan jij opnieuw aan het werk of moet je wéér schakelen tussen je collega’s. Dat kan beter! Tijdens de training 'De juiste dataoplossing bij de (juiste) vraag’ leer je de vraag achter de vraag scherp te krijgen. Daarnaast leer je om de vraag zo concreet en objectief mogelijk te formuleren, zodat iedereen hetzelfde uitgangspunt heeft. Je krijgt een praktisch stappenplan waarmee je op een gestructureerde manier te werk kunt gaan en daarmee de juiste dataoplossing oplevert waar de vraagsteller echt mee geholpen is.  

  Zorg voor een efficiënte en impactvolle dataoplossing: schrijf je in! 

  Meer info
 • Masterclass: Van Controller naar Business Partner
  Verdiepingstraining
  Start 26-09-2024

  De zorgsector dreigt financieel onder druk te komen staan en als Controller heb jij een sleutelfunctie om tijdig en adequaat hier op in te spelen. Je wordt dan ook steeds vaker gevraagd om niet alleen cijfers te delen, maar ook te adviseren over de strategie die daaruit volgt. Deze nieuwe rol vergt aanvullende kennis en vaardigheden. Hoe ga je die zo snel mogelijk vergaren? Daar is deze Masterclass voor! Tijdens deze Masterclass nemen verschillende experts, met jarenlange ervaring in de zorgsector, je aan de hand mee. Gedurende vier sessies leer je over ketenzorg, regionalisering, meerjarenplanning, strategische bedrijfsvoering en financiering. 

  Maak de stap van Controller naar Business Partner. Schrijf je in!

  Meer info
 • Slim onderweg met de AVG in de zorg
  Training
  27-09-2024

  Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG Privacywet) van toepassing. Deze AVG brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee voor zorgverleners. In de gezondheidszorg wordt nogal wat data gebruikt. Data over patiënten en aandoeningen helpen zorgverleners hun dienstverlening beter te kunnen uitvoeren. Het gebruik rond deze gegevens is onderhevig aan regelgeving. Met de komst van de nieuwe Privacywet is het van belang exact te weten hoe deze toegepast en bewaakt dient te worden binnen jouw eigen zorginstelling.

  Meer info