Workshop Medische terminologie
Heb je geen grondige kennis van de medische terminologie nodig, maar wil je wel jouw collega’s of klanten goed kunnen begrijpen? Volg dan deze compacte hoogrendementsworkshop, die speciaal ontwikkeld is voor hen die in het dagelijks werk te maken hebben met medische termen, bijvoorbeeld door het werken met DBC’s. Na afloop kun je de medische termen beter lezen en uitspreken en documenten beter begrijpen. Je bent een sterkere gesprekspartner in gesprekken waarin medische termen worden gebruikt.
-
Medische termen begrijpen
De taal van medici ziet er op het eerste gezicht nogal ingewikkeld uit en lijkt moeilijk uit te spreken. Maar… inzicht in de manier waarop de termen zijn opgebouwd, maakt het een stuk makkelijker om deze specifieke taal te begrijpen! Veel medische termen bestaan uit combinaties: een stam met voor- en/of achtervoegsels. Als je de betekenis van de losse woorddelen kent, kun je meestal gemakkelijk de betekenis van het hele woord herleiden. Zie hieronder als voorbeeld de uitwerking van de termen polyartritis en hypoglykemie:
-
Na afloop van de workshop:
- Deelnemers kunnen medische termen beter lezen, uitspreken en schrijven en documenten beter begrijpen. Zij zijn een sterkere gesprekspartner in gesprekken waarin medische termen worden gebruikt. Na afloop hebben de deelnemers voldoende inzicht en kennis opgedaan om de woordenschat die in de workshop is opgebouwd zelfstandig te vergroten.
-
Deelnemers krijgen in één dagdeel een helder inzicht in:
- De opbouw van medische termen
- De betekenis van veelvoorkomende woorddelen
- Griekse en Latijnse invloeden en klassieke en verbasterde vormen
- De betekenis van enkele veelvoorkomende afkortingen en begrippen (zoals AIOS, BIG, DSM-IV, NOA, oriëntatie in trias, luxeren, differentiaal diagnose).
Werkwijze
De meest relevante theorie komt aan bod. Maar veel tijd besteden we aan oefeningen: deelnemers gaan zelf aan de slag en vertalen termen in (eenvoudige) medische documenten.Naslagmateriaal/woordenlijsten
Deelnemers ontvangen praktisch en beknopt naslagmateriaal, waaronder woordenlijsten van alle in de workshop gebruikte medische termen en hun betekenis. -
-
Ingrid de Jong
-
-
Deze training is ook geschikt voor incompany-doeleinden. Voorafgaand aan de training gaan wij met jou in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar jouw wensen en naar de situatie binnen jouw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (jij en) jouw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.
Op onze incompany-pagina lees je meer over de mogelijkheden.Wij verzorgen onze incompanytrainingen ook online, met een live trainer. Online is net zoveel mogelijk in een training als offline: plenaire sessies, sessies en opdrachten in groepjes (break-out rooms) en verschillende discussie- en werkvormen. Wij garanderen dat deze online dag net zo interactief en effectief is als offline. De afgelopen maanden hebben wij veel instellingen naar volle tevredenheid getraind.
Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.
-
Voor wie is deze workshop bedoeld? Iedereen die weinig of geen kennis heeft van medische termen en voor wie basiskennis nodig is. Te denken valt aan medewerkers van zorginstellingen die geen medische achtergrond hebben, maar in hun dagelijks werk wel te maken krijgen met medische termen. Zoals administratief en ondersteunend personeel van balies en poliklinieken, financiële-, ICT- en EPD-afdelingen. Maar ook valt te denken aan medewerkers van zorgverzekeraars, adviseurs die werken in of voor zorginstellingen etc.
Over de trainer: Ingrid is betrokken, flexibel en gedreven om het gewenste resultaat te behalen. In de workshop Medische Terminologie legt zij linken tussen medische en dagelijkse termen. Zoals bij 'orthodontist': ortho = recht, donto = tanden. Dit geeft inzicht en zo onthoud je woorddelen beter! Ingrid heeft ruime ervaring met het versterken van de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers op alle niveaus in de zorgsector. Het versterken van de eigen kracht en het vergroten van het werkplezier om zo samen met collega’s een goed resultaat te behalen staat steeds centraal!
Investering: € 295,- per persoon (Q-Academie is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal. Tijdens de workshop verzorgen wij een middagarrangement dat bestaat uit koffie en thee.
Locatie: Oudlaan 4, Utrecht.
Studiebelasting: voor deze workshop is de studiebelasting 3,5 uur.
Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden voor open trainingen.
Neem voor meer informatie contact met ons op.
-
-
Ervaringen van deelnemers aan deze workshop:
- Enthousiaste trainer die op leuke manier deze theoretische kost uitlegt.
- Veel info, goede groepsgrootte en prima locatie.
- Globaal maar toch heel informatief.
- Afwisselend, voldoende ruimte voor input.
- Praktisch ingesteld doordat het niet alleen theorie is.
-