Open trainingen
Kies hier je sector
Kies hier je thema

 • Training DBC’s: verdieping en verbreding
  Verdiepingstraining
  12-12-2023

  Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van DBC’s zijn groot! Waar zitten de knelpunten? Hoe zorg je dat de registratie juist, volledig en tijdig is? Wat zijn de financiële risico’s en gevolgen voor jouw organisatie en hoe houd je deze beheersbaar?

  Meer info
 • Post-hbo opleiding Consulent Wmo, Wlz en Jeugdwet
  Opleiding
  19-01-2024

  Het werkveld van de Consulent Wmo, Wlz en Jeugdwet verandert snel en ingrijpend en de eisen die aan jou als professional worden gesteld, zijn hoog. Van jou worden een professionele houding, inhoudelijke kennis en effectieve gespreksvaardigheden verwacht. De indicerende gesprekken zijn voor een belangrijk deel bepalend voor het realiseren van het juiste plan.

  Meer info
 • Basistraining calamiteitenonderzoek
  Basistraining
  Start 30-01-2024

  Een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem is het analyseren van ernstige incidenten en calamiteiten middels retrospectieve risicoanalyse. Dit helpt je de basisoorzaken van calamiteiten te vinden en verbetermaatregelen te treffen om hier organisatiebreed van te kunnen leren. Tijdens deze basistraining leer je calamiteitenonderzoek uit te voeren middels de negen-stappen methode, op basis van de PRISMA- en SIRE methodiek.

  Schrijf je direct in 👉

  Meer info
 • Training Psychologische veiligheid in de zorg
  Training
  01-02-2024

  Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de medewerkers te maken krijgt met gedrag waardoor ze zich niet gewaardeerd, gekleineerd of onveilig voelen. Het risico is dat medewerkers hun motivatie verliezen, zich niet meer uitspreken en zich steeds minder thuis voelen op hun werk. Het creëren van een veilig werkklimaat is daarmee een essentiële taak voor leidinggevenden. Maar hoe doe je dat?

  Meer info
 • Leergang leidinggeven in de zorg
  Opleiding
  Start 29-02-2024

  Wil je groeien in (persoonlijk) leiderschap? Meld je dan aan voor de vierdaagse leergang “Leidinggeven in de zorg”. Tijdens deze training neemt onze evaren trainster Evi Vermeer je mee in de "nieuwe" wereld van leidinggeven en krijg je nieuwe theorie en inzichten die je direct in de praktijk kunt toepassen. Hiermee kun je een volgende stap zetten in je ontwikkeling als leidinggevende. Evi werkt in kleine groepjes, zo is er veel aandacht voor jou!

  Schrijf je direct in 👉

  Meer info
 • Training Digicoach in de zorg
  Training
  Start 05-03-2024

  Jij bent de spil bij het vergroten van digivaardigheden 
  Als digicoach zorg jij ervoor dat de digitale vaardigheden van je collega’s worden vergroot. Het effectief vervullen van deze rol vraagt om specifieke kennis, vaardigheden en competenties. Wanneer heb je welke kennis nodig? Waarom zijn bepaalde vaardigheden van meerwaarde? En hoe kun je jezelf hierin ontwikkelen? Onze ervaren trainster Suzanne Mol helpt je hierbij tijdens de training Digicoach!

  Meer info
 • Training Vaardigheden voor voorzitters van calamiteitenonderzoekscommissies
  Training
  Start 05-03-2024

  Calamiteitenonderzoek is een essentiële schakel in het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Als (extern) voorzitter en/of procesverantwoordelijke begeleid je de onderzoekscommissie in het achterhalen van basisoorzaken en het gezamenlijk voorstellen van verbetermaatregelen. Dit vraagt om uitgebreide kennis over de verschillende onderdelen van het onderzoeksproces, rapportage-eisen én specifieke vaardigheden in omgang met complexe praktijksituaties. Tijdens deze training ga je hiermee aan de slag leer je hoe je op effectieve en persoonlijke wijze vorm geeft aan het leiden en begeleiden van jouw onderzoekscommissie.

  Meer info
 • Stoomcursus DBC’s
  Basiscursus
  07-03-2024

  Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van de DBC-systematiek zijn groot! Wat betekenen DBC’s voor jouw organisatie en voor jouw eigen werkzaamheden? Hoe zit de systematiek in elkaar? En wat heeft ICD-10 met DBC’s te maken?

  Meer info
 • Workshop Formele gespreksvoering voor leidinggevenden in de zorg
  Workshop
  07-03-2024

  Formele gespreksvoering met medewerkers is onderdeel van jouw rol als leidinggevende. Het omvat bijvoorbeeld evaluatie- en ontwikkelgesprekken, verzuimgesprekken en goed- of slecht-nieuwsgesprekken. Het kan lastig zijn dergelijke gesprekken te initiëren en te voeren. Zeker wanneer je een vervelende boodschap moet overbrengen. Maar minstens zo uitdagend is het om formele gespreksvoering in te zetten voor het vergroten van eigenaarschap, continu verbeteren en tevredenheid van medewerkers.

  Meer info
 • Masterclass: Van Controller naar Business Partner
  Verdiepingstraining
  Start 07-03-2024

  De zorgsector dreigt financieel onder druk te komen staan en als Controller heb jij een sleutelfunctie om tijdig en adequaat hier op in te spelen. Je wordt dan ook steeds vaker gevraagd om niet alleen cijfers te delen, maar ook te adviseren over de strategie die daaruit volgt. Deze nieuwe rol vergt aanvullende kennis en vaardigheden. Hoe ga je die zo snel mogelijk vergaren? Daar is deze Masterclass voor! Tijdens deze Masterclass nemen verschillende experts, met jarenlange ervaring in de zorgsector, je aan de hand mee. Gedurende vier sessies leer je over ketenzorg, regionalisering, meerjarenplanning, strategische bedrijfsvoering en financiering. 

  Maak de stap van Controller naar Business Partner. Schrijf je in!

  Meer info